15. okt. 2013
Af af Joan Andersen, Ude og Hjemme, Aller Media

De unge mødre-Line: Tæt på at miste sin søn

Line fra "De unge mødre".
Line fra "De unge mødre".
Foto: Krestine Havemann
Line Meyer fra ”De unge mødre” har født sit tredje barn, drengen Alexander. Men allerede få timer efter fødslen står det klar for hende, at der er noget helt galt.

Hendes lille dreng var alvorlig syg og tæt på at dø. Kun ved et mirakel overlevede han.

For et år siden besluttede Line Meyer Rasmussen fra ”De unge mødre”, at hun ville finde et bøssepar og have et regnbuebarn. Nu er drømmen blevet til virkelighed. Den 17. august fødte hun sit tredje barn, Alexander. Alt var lykkeligt, og efter blot tre timer blev de udskrevet.

Men lykken varede kort. Inden for et døgn gik han fra at være frisk til at kæmpe for sit liv.

Ingen hjælp

I et helt døgn ville den lille dreng ikke spise.

- Han ville slet ikke tage fat. Intet virkede. Jeg prøvede at malke ud på en ske og prøvede at give ham vand, men han kastede det bare op. Han have heller ingen afføring, fortæller Line.

Hun vidste, noget var helt galt og ringede flere gange til Barselsklinikken på Kolding Sygehus. Hun forsøgte alt, hvad de foreslog, men det hjalp ikke, og de nægtede at se ham.

- Mandag morgen kontaktede jeg sundhedsplejersken. Hun forsøgte at give ham modermælkserstatning og ligge ham hud mod hud, lige som jeg selv have gjort. Da det ikke hjalp, sørgede hun for, at vi blev indlagt, fortæller den 22-årige mor.

Tæt på at dø

De mistænkte en infektion i maven, men for en sikkerheds skyld røntgenfotograferede de maven.

- Ja, jeg skal lige så godt sige det, som det er, sagde sygeplejersken.

- Der er noget galt med hans tarme. Hvis han ikke bliver opereret, så dør han.

- Min krop rystede. Det var ikke os, det her skete for. Jeg gik nærmest ud af min krop og oplevede det hele som en film, fortæller Line.

Hun og de to fædre fik at vide, at Alexander ikke ville have overlevet, hvis de havde ventet ret meget længere. Og lægerne kunne ikke garantere, om deres lille dreng ville være i live blot fire timer senere.

- Jeg fik lov til at holde ham, inden han kom over i en anden kuvøse og kørt til Odense Universitetshospital. Jeg vidste ikke, om det var sidste gang, jeg holdte ham i mine arme. Jeg gik helt i baglås. Jeg kunne ikke forstå det, siger hun.

Operation på operation

Lægerne havde fundet ud af, at han tyktarm var svulmet op, og den fungerede ikke. Ved operationen fik Alexander en stomi. Det er midlertidigt, og han skal opereres igen. De ved endnu ikke hvor mange gange.

- De mistænker en bestemt sygdom, mangel på celler i tyktarmen. Men de kan ikke sige det med sikkerhed endnu, fordi han er så lille. Hvis det er den sygdom, så er der forskellige grader af dem. Nogen får medicin, mens andre får skåret noget at tyktarmen af, forklarer Line.

Mor er bekymret

Efter operationen var Alexander et helt andet barn.

- Han kunne sutte og var veltilpas, fortæller den unge mor.

Line selv var meget påvirket af situationen.

- Det er dejligt, at han overlever. Selvfølgelig. Men der er mange spekulationer, for det er jo slet ikke overstået endnu. Hvad nu hvis det ikke er den her sygdom?, spørger hun.

Hun var indlagt med Alexander i halvanden uge, hvor begge fædrene også var på hospitalet.

Beskytter de store børn

Lines to andre børn, Maria på 5 år og Martin på snart 2 år, er blevet beskyttet mod for meget viden.

- Martin forstår det overhovedet ikke. Maria ved, at vi skal ind på sygehuset igen, hvor de skal kigge på ”posen” igen, som vi kalder stomien herhjemme, siger Line.

Både for dem og for Alexander er posen blevet en del af hverdagen nu, men Line stoler på, at lægerne finder en anden løsning inden længe.

- Vi ved ikke, hvordan det ender. Afhængig af hvilken læge vi har talt med, skal han have stomi i tre til ni måneder, siger hun.

I mellemtiden sørger hun for, at Alexander får alt den opmærksomhed, han er brug for.

- Vi skulle starte helt forfra med amningen og motorikken. Vi har trænet rigtig meget, så han er ikke bagud nu, siger hun lettet.

Orlov fra uddannelse

Hun har valgt at tage orlov fra sin pædagoguddannelse, indtil Alexander er så stabil, at han kan komme i dagpleje.

- Jeg møder ikke op på skolen, inden han er færdigbehandlet. Jeg læser nu, mens han har det godt, opdaterer mig, men jeg kan ikke koncentrere mig om det, når han skal opereres igen. Det skal han her i november. De skal tjekke, om det er den celle-sygdom, de mistænker, siger hun.

Frygten for at miste sin lille dreng er ved at være forsvundet.

- Nu tør jeg godt at sove igen, og min appetit er vendt tilbage. Men jeg er stadig ked af det hele, fortæller hun.

Lægger sag an

Line er vred på Kolding Sygehus og har klaget over, at de nægtede at se hende og Alexander, da den lille dreng havde allermest brug for det. Det kunne have kostet ham livet.

- Det er under al kritik. Jeg synes, de skal fyres alle sammen. Jeg priser mig lykkelig for, at jeg ikke var førstegangsfødende, for så ville jeg jo bare have stolet på dem, siger Line og gyser ved tanken om, hvad det kunne have betydet for hendes lille dreng.

Line er allerede nu godt i gang med at ligge sag an mod sygehuset.

Vi tager det alvorligt

Kolding Sygehus vil ikke kommentere på den konkrete sag, men skriver i en mail:

- Vi tager det altid meget alvorligt, når patienter klager over den behandling, de har fået. Derfor inviterer vi altid til en samtale, så vi kan få afklaret de nærmere omstændigheder i forbindelse med forløbet.

LÆS OGSÅ:

Læs mere om: