De unge mødre: Louise Papanicolas - Martin ændrede mit liv

Louise Papanicolas og Martin fra "De unge mødre"

Louise Papanicolas og Martin fra "De unge mødre"

Foto: AOP
Louise fra ”De Unge Mødre” spiste lykkepiller og havde det svært, da hun mødte landmanden Martin. Men han vendte hendes liv op og ned, og i dag er hun en lykkelig mor til tre.

Livet har taget nogle meget skarpe sving for Louise Papanicolas, siden hun som 19 årig første gang stod som nybagt mor og senere blev en af de medvirkende i De Unge Mødre. Der er næsten gået ti år, og imellem tiden har hun blandt andet været igennem skilsmisse, depression og en hård kamp mod vægten.

I dag er hun 28 år. Mor til tre. Slank. Og meget lykkelig.

Drømmejob og mor til tre

- Jeg føler virkelig, jeg har fået alt, siger Louise, som bliver færdig som sygeplejerske til januar. Hun har allerede fået drømmejobbet på rets-psykiatrisk afdeling på Middelfart Sygehus, og det er ikke kun karrieren, som kører. Privatlivet blomstrer også hjemme i huset på Fyn, hvor hun bor med kæresten Martin og sine tre drenge Sebastian på ni, Tobias på seks og Marius på knap fire måneder.

Martin tog mig som jeg var

I dag giver Louise sin kæreste Martin en stor del af skylden for, at hendes liv har formet sig, som det har.

Det så nemlig ret sort ud, da hun for tre år siden mødte landmanden Martin.

På det tidspunkt spiste hun stadig lykkepiller.

Fik mig til at droppe lykkepillerne

- Jeg var et rigtig dårlig sted i livet, men Martin vendte op og ned på alt. Han tog mig, som jeg var. Både på de gode og de dårlige dage. Helt fra start havde vi nogle gode snakke, så han vidste, hvad han gik ind til, husker Louise, som efter mødet med Martin droppede lykkepillerne.

- Han sagde til mig: Hvorfor tager du egentlig stadig dem? Skal du ikke prøve at trappe ud, siger Louise, som ikke har haft tilbagefald siden. Derimod har hun været i et fantastisk humør, og barn nummer tre har kun gjort det hele bedre.

Marius er den letteste baby

- Marius er den nemmeste lille baby. Han har bare tilpasset sig familien, og de store føler ingen jalousi. Sebastian er helt forelsket i ham. Bare lillebror siger det mindste klynk, tager han ham op og synger for ham, siger Louise, som kun holdt en måneds barsel, inden hun startede på skole igen. Derfor er det Martin, som er gået hjemme med Marius, og det har givet far og søn et særligt bånd.

- De to er virkelig pot og pande. Marius er fars lille øjesten.

Svær start som papfar

Som papfar klarer Martin det også imponerende, og både Sebastian og Tobias er meget glade for ham. Men det tog noget tid for Martin at vænne sig til rollen.

- I starten syntes han, det var svært med børnene, og på et tidspunkt måtte han lige have 14 dages tænkepause. Heldigvis fandt han ud af, at han ikke kunne undvære os, og han er virkelig vokset med opgaven. Især efter han selv er blevet far, hvor han har fået meget mere tolerance med børn.

Troede han var en bonderøv

Det er lidt af et mirakel, at Louise overhovedet fik øjnene op for den mand, som har haft så stor betydning for hendes liv.

Martin skrev en dag til Louise på Facebook, fordi de havde en fælles bekendt. Men hans hilsen gjorde ikke ligefrem indtryk.

- Jeg tænkte bare, at han slet ikke var noget for mig. Jeg boede i Kolding og var en bypige, og jeg var sikker på, han var en rigtig bonderøv, griner Louise, som dog selv kontaktede Martin efterfølgende. Men det var udelukkende af nød. Hun var netop blevet brændt af på Valentinsdag, og nu skulle hun finde en anden mulighed. Den mulighed fik en kæmpe betydning for hendes liv.

Lært ikke at dømme folk

- Martin var slet ikke, som jeg havde forestillet mig, og vi har stort set været sammen lige siden. Det har virkelig lært mig, at man skal passe på med at dømme folk.

LÆS OGSÅ:

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden