13. aug. 2013
Af af Ude og Hjemme, Aller Media

De unge mødre-Michela vil gøre en forskel

Michela Degling fra "De unge mødre" vil uddanne sig.
Michela Degling fra "De unge mødre" vil uddanne sig.
Foto: Krestine Havemann
Den unge mor vil uddanne sig og gøre en forskel for børn og unge.

Selv om man er ung mor, kan man godt tage en uddannelse. Det har Michela Degling fra De unge mødre sat sig for at bevise. Om fire et halvt år er hun uddannet socialrådgiver, hvor hun vil gøre en forskel for børn og unge, forudsiger hun.

- Jeg glæder mig helt vildt til at komme i gang igen og knokle røven ud af bukserne, skriver Michela Degling fra De unge mødre på sin Facebook-profil.

Hun skal begynde at læse dansk, engelsk, samfundsfag og psykologi på Hf-enkeltfag, og hun vil kæmpe for så højt et gennemsnit som muligt, så hun kan komme ind på drømmeuddannelsen som socialrådgiver til næste år. Hun satser på at være færdig med sin uddannelse om fire et halvt år.

- Jeg vil gerne have med børn og unge at gøre, som har en form for misbrug inde på livet, fordi jeg gerne vil gøre en forskel. Jeg har selv prøvet at blive kastet rundt i systemet, og jeg har hørt fra rigtig mange unge, som har haft brug for hjælp til at komme ud af et misbrug, men som ingen hjælp har fået. Det er grotesk, siger Michela og fortsætter:

- Jeg ser frem til at kunne gøre en forskel, når jeg om fire et halvt år er færdiguddannet som socialrådgiver.

Efterfølgende vil hun gerne have en lederuddannelse eller en form for overbygning. Men intet er fast besluttet endnu, for hun vil også gerne læse til sexolog og parterapeut.

Oprindelig var hendes drøm at blive kok og få sin egen café eller restaurant, men fysikken tillader det ikke, så den drøm er lagt på hylden.

Skyder fordommene ned

For Michela er det vigtigste at få en uddannelse.

- Det betyder, at jeg kan være stolt af mig selv, og ikke mindst at min datter kan være stolt af mig, hvilket jeg prioriterer meget højt, siger hun.

At høre på fordommen om, at unge mødre ikke får en uddannelse og ender som sociale tabere, giver hende blot mere blod på tanden.

- Det er vigtigt for os unge mødre – og fædre – at vise, at selv om vi har fået børn i en tidlig alder, kan vi sagtens klare det hele med barn, lejlighed, uddannelse eller job. Jeg får mere lyst til at kæmpe og vise, at jeg godt kan, hver evig eneste gang jeg skal høre den fordom. Ærlig talt er det noget pjat, siger hun.

- For mig betyder det mere nu at få en uddannelse, end det gjorde, før jeg fik Smilla. Jeg vil gerne springe ud af de latterlige statistikker og sige: ’Her, jeg gjorde det!’, fortæller den unge mor.

LÆS OGSÅ:

Læs mere om: