Onsdag, 1. august 2012 - af af Joan Andersen/Ude og Hjemme

De unge mødre Natacha Nikita: Sådan tabte jeg 20 kilo

Natacha Nikita

Natacha Nikita med sin søn, Remi, på armen

Foto: AOP
Natacha Nikita fra TV-programmet "De unge mødre" har besluttet sig for at tabe sig. De første 20 kilo er allerede smidt

Natacha Nikita var for tyk til at være aktiv med sin dreng. Kommunens psykolog beskrev hende som tyk og dum, så nu vil den unge mor vise, hvad hun kan. De første 20 kilo er allerede røget.
'Hun er en stor og kraftig pige på 21 år. Hun er uintelligent og uden empati for andre mennesker.'

Nogenlunde sådan beskrev kommunens psykolog i december Natacha Nikita fra De Unge Mødre, da hendes søn Remi på snart to år blev tvangsfjernet. Natacha Nikita Skytte blev selvsagt gal:

- Jeg vidste jo godt, at jeg skulle tabe mig. Jeg vil gerne have, at Remi har en mor også om fem år. Og jeg vil gerne bevise, at jeg kan noget.

Livet er blevet bedre

For tre måneder siden flyttede hun til en lille, idyllisk landsby på Fyn. Med flytningen kom hun tættere på Remi, som bor hos en plejefamilie i Kolding, og hun kom ud af isolationen i Store Heddinge på Sjælland, hvor hun boede før og følte sig meget alene.

- Livet er blevet bedre, efter jeg er flyttet. Jeg har behov for at være lidt anonym, efter alt det der er sket med Remi. Og jeg kender rigtig mange på Fyn, jeg har mange gode venner her, så jeg er sjældent hjemme. Jeg bruger min tid ude med vennerne, på mit arbejde som vagt til forskellige koncerter på Fyn og på træning, siger hun.

 

En god ven hjalp hende i gang

Det var netop gennem arbejdet som vagt, hun mødte den kammerat, der sparkede hende i gang med projekt vægttab.

- Han er selv i god form, og han ville gerne hjælpe mig med at tabe mig. Han gav mig en masse øvelser, som jeg kan lave herhjemme og et løbeprogram, fortæller Natacha Nikita.

- Jeg skal skrive til ham hver dag, hvor lang tid jeg har brugt på hver øvelse. Hvis jeg ikke har skrevet, får jeg en fin sms om, at nu kan jeg godt komme i gang, siger hun med et smil.

Gider ikke lave aftensmad

Træningen har betydet, at kiloene er raslet af hende. 20 kilo er det blevet til indtil videre.

-- Jeg har ikke ændret så meget på mine kostvaner. Men jeg spiser mindre og drikker ikke sodavand mere.

Siden Remi blev tvangsfjernet, har hun heller ikke haft det store behov for at lave aftensmad, for pludselig er det jo kun til hende selv.

Vil ikke hive Remi væk

Kommunen har Natacha Nikita stadig ikke den store tiltro til.

- De har kommenteret mit vægttab. De synes, det er flot, men det har ikke gjort nogen forskel på situationen med Remi, fortæller hun.

Lige nu venter hun på svar fra Børne- og Ungeudvalget. Hun vil have dem til at tage Remis sag op igen.

- Jeg vil køre sagen hele vejen gennem systemet og i retten. Men hvis jeg taber i retten, får Remi lov til at blive hos plejefamilien, til han selv siger, at han vil hjem. Jeg synes, det er synd for ham, at vi bliver ved med at slås om ham. Jeg vil ikke være ligesom kommunen og bare hive ham væk fra det, han er glad for, og han er jo blevet glad for plejefamilien, konstaterer hun.

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden