21. aug. 2013
Af Hanne Rask

De unge mødre-Natascha Linea: Datteren tvangsfjernet

Natascha Linea fra De unge mødre har fået tvangsfjernet barnet
Natascha Linea fra "De unge mødre".
Foto: Morten Mejnecke
Natascha Linea fra ”De unge mødre” fik ikke lov at beholde sit barn. Kommunen er skredet ind og tvangsfjernet den lille nyfødte.

Det var varslet på forhånd, at 'De Unge Mødres' Natascha Linea på 18 år skulle have tvangsfjernet sin lille pige, når hun kom til verden. Alligevel havde den unge mor og hendes tre år ældre kæreste til det sidste håbet, at de kunne få lov at beholde deres lille datter –men forgæves. Odense kommune har nu tvangsfjernet den fire dage gamle Lia. Det skete lidt over fem i går eftermiddags, fortæller Natascha Lineas far, 54-årige Ole Kaup til BT.

- Vi tabte sagen, fordi de fulgte indstillingen fra børne- og ungeudvalget. Alt, hvad vi havde af argumentationer og positive udtalelser fra hospitalet blev fejet væk, siger den oprørte morfar.

Siden fødslen af Lia for fire dage siden, har den lille pige opholdt sig på hospitalet i Odense sammen med sin mor, Natascha Linea, og far, Bent, og forældreparret var knuste, da kommunen mente, de ikke havde de forældreevner, der skal til, for at tage vare på en lille baby.

-Der var kun rosende ord om dem i hospitalets papirer, fortæller Ole Kaup. Jeg er så harm over, at kommunen alligevel tvangsfjerner Lia og bryder serviceloven ved ikke at yde hjælp til den unge mor i stedet for. Nu anker vi afgørelsen, og vores advokater og sagsrådgivere kører så videre med sagen, siger Ole Kaup til bt.dk.

Læs mere om: