De unge mødre-Natascha Linea får datteren hjem

Natascha Linea fra \
Natascha Linea fra "De unge mødre".
Foto: Morten Mejnecke
Natascha Linea og Bent fik en længe ventet besked. Nu ved de endelig, hvornår de får deres datter hjem.

Natascha Linea er begyndt at tælle ned. Den 30. november klokken 16 sker det, som hun har drømt om, siden hun blev gravid. Hun får lov til at være mor på fuld tid for datteren Lia, som kommer hjem den dag.

Dato gør det virkeligt

- Jeg er totalt glad. Det betyder så meget, at der er kommet en dato, for det gør det meget mere virkeligt. Det har været meget hårdt at gå og vente, siger 18årige Natascha Linea, som sammen med kæresten Bent har været igennem nogle lange uger, siden ankestyrelsen besluttede, at Lia skulle hjem til sin mor og far. Godt nok var forældreparret lykkelige for afgørelsen, som de havde kæmpet for, siden datteren grædende blev fjernet fra dem fire dage efter fødslen. Men uvisheden om, hvornår og hvordan de skulle have datteren hjem, har været en tung byrde.

Lia skal vænne sig til sit nye liv

I denne uge kom datoen endelig, så de kunne sætte et stort kryds i kalenderen og begynde at indrette børneværelset med Peter Plys tema. Parret har samtidig fået udleveret en plan over den næste måned. Her står præcist hvornår de skal komme hjem til plejefamilien og være sammen med datteren, så hun langsomt kan vænne sig til at være mere og mere sammen med sine forældre igen. Overgangen fra plejefamilie til eget hjem må nemlig ikke være for brat for den lille pige.

Kun set mor og far om mandagen

I mere end to måneder har Lia boet hos sin plejefamilie og kun set sine forældre om mandagen. Adskillelsen har ifølge Natascha Linea sat sig nogle spor i den lille pige.

- Jeg kan godt mærke på Lia, at hun har oplevet et svigt. Hun blev jo revet ud af armene på mig. Men jeg tror også, alt det her kommer til at betyde, at vi får et meget stærkt bånd. Jeg vil nok være sammen med hende konstant, og de første par uger, vil jeg sikkert have svært ved at give hende fra mig. Jeg bliver sikkert en pyldremor.

Stærke meninger på nettet

Siden det kom frem, at Natascha Linea og Bent ville få deres datter hjem, har der været en masse reaktioner fra seere af De Unge Mødre. Den lille familie er blevet fuldt nøje, og holdningerne er stærke på nettet. Både fra dem, som jubler over beslutningen. Men også fra dem, som mener det modsatte.

- Der har været en del, som mener, at vi aldrig skulle have et barn. Det generer mig ikke så meget, for jeg ved godt, det ikke passer. Jeg har hele tiden følt, at jeg kunne være en god mor. Men jeg fik jo ikke lov at bevise det. Jeg fik aldrig en chance.

Den 31. november får hun så chancen. Indtil da, skal hun og Bent løbende besøge deres lille pige og forberede sig på deres nye hverdag.

LÆS OGSÅ:

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden