De unge mødre: Nu er Lia hos mor og far

Natascha Linea
Natascha Linea
Foto: AOP
De har kæmpet, grædt og savnet i næsten fire måneder. I weekenden fik Natascha Linea og Bent fra De Unge Mødre endelig deres datter hjem.

For første gang er den lille familie genforenet i deres lejlighed i Odense.

I lørdags kunne Natascha Linea Kaup for første gang lukke hoveddøren og sætte sig ned i sin egen lejlighed med sin lille datter i armene. Noget, som er en selvfølgelig for andre mødre. Men som føltes kæmpe stort for hende.

Uvirkeligt og meget, meget dejligt

- Det er næsten uvirkeligt. Men også meget, meget dejligt, siger 18årige Natascha Linea, da hun taler med Ude og Hjemme dagen efter, Lia kom hjem.

Det skete lørdag eftermiddag. En stor dag. Men også en meget lang dag, for forældreparrets tålmodighed kunne næsten ikke mere. Hele morgenen og formiddagen sad de bare og ventede på, at klokken skulle blive tre, og de ville blive hentet af deres socialrådgiver, som ville køre dem hen for at hente Lia hos plejefamilien.

Køreturen føltes uendelig

- Da vi sad i bilen, tænkte jeg: Er det virkelig nu? Kan vi virkelig tage hende med hjem? Jeg kunne næsten ikke vente, og det føltes som om, turen varede 100 år, siger Natascha Linea om den 20 minutter lange køretur.

Gav plejefamilien tid til at sige farvel

Afskeden mellem plejefamilien og lille Lia var følelsesladet, og selvom Natascha Linea mest af alt havde lyst til at tage sin datter og køre hurtigt væk, så lod hun dem sige farvel i fred og ro.

- Da vi kom ind, gik plejefaren med hende i armene, og der var en virkelig underlig stemning. Jeg kunne godt mærke, at plejefamilien var berørte, så de skulle selvfølgelig havde lov til at sige farvel ordenligt. Vi har også aftalt, at vi hvert år sender et julekort med et billede af Lia.

Slut med smertefulde afskeder

Selv ved den unge mor alt for godt, hvordan det føles at sige farvel. Siden hun fødte Lia i august, har hendes liv været fuld af smertefulde afskeder. Værst var det, da hun og Bent fire dage efter fødslen skulle aflevere deres nyfødte til plejefamilien første gang. Parret glemmer aldrig lyden af Lias gråd, da de forlod hjemmet.

Nu skal de ikke længere forlade deres barn. De skal have et liv sammen.

En god start hos far og mor

Det er startet ud over alle forventninger.

Inden havde forældreparret bekymret sig meget for, hvordan Lia ville reagere på sit nye liv i de nye omgivelser i Odense. Hun har aldrig tidligere været i den lejlighed, som nu skal være hendes barndomshjem. Og aldrig været alene med sine forældre. Men den lille pige ankom med et stort smil.

Har haft et par reaktioner

- Det er gået meget bedre, end jeg turde håbe på. Det meste af tiden er hun så glad og pludrede. Et par gange har hun dog haft nogle anfald, hvor hun har grædt utrøsteligt i en halv time. Det er jo nok hendes måde at reagere på, og det ville da også være underligt, hvis der slet ikke kom en reaktion.

Hjælp 10 timer om ugen

Forældreparret fra De Unge Mødre kommer dog ikke til at stå helt på egne ben. Ti timer om ugen vil de få hjælp fra to personer fra kommunen.

LÆS OGSÅ:

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden