Tirsdag, 2. juli 2013 — af af Jannie Øberg

De unge mødre: Puk og Jacob er sammen igen

Puk Rebecza og Jacob
Puk Rebecza og Jacob
Foto: Gregers Overvad
Efter et stormfuldt forhold igennem seks år, har Puk Rebecza og Jacob endelig fundet formlen på lykken. De er kærester igen, men bor hver for sig.

Da Puk og Jacob gik fra hinanden i oktober 2012, gik der ikke mere end to måneder, før savnet blev for stort for dem begge, og de atter blev kærester. Men de to bor stadig hver for sig. Jacob var flyttet i eget hus ikke langt fra Puk Rebecza og drengene Malick på 6 år og Liam på 2½ år på Fanø. Og det har vist sig at være opskriften på det lykkelige familieliv for den lille familie.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

- Det er rart, at vi kan gå hver til sit, hvis der er optræk til et skænderi. Så kan vi lige puste ud for os selv og savne hinanden lidt. Jeg har lært meget af det sidste brud, og vores kærlighed er stærkere end nogensinde, fortæller 25-årige Puk.

Puk Rebecza og Jacob gik også fra hinanden efter de mistede deres datter lige inden fødslen. Men et nyt mirakel skulle få parret sammen igen. Læs hvilket på udeoghjemme.dk

Hun og Jacob har ellers boet sammen, siden Jacob kom fra København for at besøge Puk til deres første date for seks år siden. Det var kærlighed ved første blik, og Jacob kom aldrig hjem til hovedstaden igen.

-Jeg sagde bare: Du må ikke gå fra mig, og så blev han. Siden flyttede vi sammen til Varde, hvor vi boede i 5 år, og for to år siden fandt vi et hus på Fanø. Her er helt fantastisk, siger den unge mor.

Puk holdte Jacob i kort snor

- Efter seks måneder, var vi helt nede på jorden. Og nu har vi det begge sådan, at vi aldrig vil herfra igen. Der er så mange børnefamilier. De kører alle sammen rundt med deres børn i Christianiacykler, så sådan en har vi også købt. Det er næsten lige som et bofællesskab, siger en tydeligvis glad Puk.

Hun forklarer, hvordan hun var tvunget til at se på sin egen rolle i parrets tidligere konflikter og brud, da Jacob flyttede for sig selv.

-Jeg er en kontrolfreak, og jeg har altid hold ham bundet hjemme. Du skal blive her, har jeg altid sagt. Så da han ikke kunne holde det ud mere og ville flytte, troede jeg, at det måtte være helt slut. Jeg kunne ikke forestille mig, at vi kunne være kærester og bo hver for sig, siger Puk.

Hun havde opgivet på forhånd og forestillede sig, hvordan hendes drenge skulle blive skilsmissebørn. Det var kun en ringe trøst, at Jacob boede tæt på. Hun savnede ham.

-Når drengene var puttet, og jeg sad alene, forestillede jeg mig alt det sjove, som Jacob måske lavede. Jeg var meget plaget af jalousi og tænkte, at han jo kunne være sammen med en anden, uden jeg vidste det. Han kunne holde fest, få nye venner eller gå på dates, siger Puk.

Puk Rebecza har faktisk god grund til at være jaloux, fortiden taget i betragtning. Læs hvorfor på udeoghjemme.dk

I virkeligheden sad Jacob bare hjemme på sin sofa og spillede playstation til klokken to om natten. Han nød, at Puk ikke var efter ham hele tiden.

Ville styre alt

-Det var som at miste halvdelen af mig selv, da Jacob flyttede. Jacob er mit livs kærlighed, og jeg var nødt til at lære at slappe mere af, ellers mistede jeg det hele. Bare fordi alt ikke går, som jeg har forestillet mig det, kan vi godt være glade sammen og have det godt, har Puk erfaret.

Det var en vigtig lektie at lære for den unge mor. Nu er der langt færre konflikter mellem hende og Jacob, og drengene trives, selvom de bor skiftevis hos mor og far som andre skilsmissebørn. Forskellen er bare, at deres forældre stadig er kærester, og at hele familien stadig er meget sammen.

-Vi ser hinanden flere gange om ugen. Jeg tager hjem til Jacob, når han har børnene og omvendt. Og så tager vi tit på kærestetur og lader min far eller søster i Esbjerg passe drengene, forklarer Puk.

Det er dog Puks drøm, at hun og Jacob flytter sammen igen en dag. Og så drømmer hun om at starte på medicinstudiet en gang i fremtiden. Hun er netop stoppet på Teknisk Skole i Esbjerg, hvor hun har bestået alle de fag, som medicinstudiet kræver.

-Jeg er 25 år, og jeg føler, at jeg er nød til at få mig en uddannelse, inden jeg bliver 30 år. Jeg vil bevise, at jeg kan. Det var også grunden til, at jeg var med i De unge mødre. Der ville jeg bevise, at man godt kunne være en ung mor, uden at være en dårlig mor, siger Puk.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden