7. nov. 2011
Af af Thomas Flindt

De unge mødre-Søs: Træner hårdt kort før fødsel

Gravide Søs Gjørup Bæk er blevet bidt af at træne.
Gravide Søs Gjørup Bæk er blevet bidt af at træne.
Foto: Jørgen Ploug
Den unge mor er bidt af at træne og har ikke tænkt sig at stoppe.

Højgravide Søs Gjørup Bæk fra "De unge mødre" lever ikke efter devisen, at når man er gravid, skal man spise for to. Eller at graviditeten er en magelig undskyldning for at læne sig tilbage i sofaen med benene oppe.

Faktisk har den kommende mor fra Skive aldrig dyrket så meget motion, som hun gør lige nu knap to måneder inden, hun skal føde.

- Jeg holder mig i gang med en masse træning fire-fem gange om ugen, halvanden time per gang. Det giver mig virkelig et kick, og jeg kan mærke, at jeg er blevet mere glad og har fået mere selvtillid og overskud.

- Selvfølgelig lytter jeg også meget til min krop, og hvis jeg føler ubehag, stopper jeg med det samme, siger 17-årige Søs, som især er glad for de konditionskrævende maskiner som stepmaskinen, crosstraineren og løbebåndet.

Sund kost

Som om det ikke var nok, cykler hun endda de tre kilometer frem og tilbage til centeret. Sådan har det ikke altid været. I starten af graviditeten fik Søs stort set aldrig pulsen op. Og hun fik ondt i ryggen. Så en dag fik hun nok.

- Jeg tænkte, det kan simpelthen ikke passe. Derfor aftalte jeg med en veninde, at vi skulle træne sammen. Hun mistede godt nok interessen, men jeg blev ved. Jeg kan godt lide at få min krop strammet op, siger Søs, som også er begyndt at tænke mere over, hvad hun putter i munden. For eksempel er der kommet fisk på menuen to gange om ugen.

- Mit barn får jo det samme, som jeg spiser, siger Søs. Hun har i alt taget 12 kilo på og kan stadig passe det meste af sit tøj.

Læs mere om: