19. feb. 2013
Af af Jannie Øberg

Hannah fra De unge mødre er flygtet fra kommunen

Hannah Melissa Ginic fra De unge mødre
Hannah Melissa Ginic fra "De unge mødre"
Foto: Gregers Kirdorf
Skive Kommune har været efter Hannah Melissa Ginic, siden hun var fire måneder henne i graviditeten med Cecilya.

- Kommunen vil tage Cecilya igen.

Hannah Melissa Ginic fra "De unge mødre" var sønderknust, da hun fandt ud af, at Skive Kommune igen havde hende i søgelyset.

Så sent som den 30. maj sidste år fik hun rettens ord for, at det ikke var i orden, da selv samme kommune havde fjernet hendes datter, og siden har Cecilya boet hjemme hos Hannah.

Problemerne hobede sig op

- Jeg har fået Cecilya passet meget i hendes aflastningsfamilie, fordi der har været så mange problemer med Maks. Jeg har været på sygehuset og er blevet opereret, og min mor er syg, fortæller Hannah.

Hun er glad for muligheden for at få datteren passet hos aflastningsfamilien, men hun er på ingen måde villig til at kaste håndklædet i ringen og lade hendes datter på tre et halvt år bo hos en plejefamilie.

Hannahs lange kamp

- Kommunen har været efter mig, siden jeg var fire måneder henne, siger Hannah.

Siden har hun været på mødrehjem for at bevise sit værd som mor, men i januar sidste år skred de ind, og Cecilya blev placeret hos en plejefamilie, til Hannah vandt sagen og fik hende hjem igen i starten af juni. Derfor var hun rystet, da hun fandt ud af, at kommunen igen ville tage hendes elskede datter.

Nyt hus i ny kommune

- Jeg var i Viborg for at kigge på en lejlighed, da jeg fik øje på det her hus, fortæller Hannah.

Blot dagen før havde Kanal 4 vist en dokumentar om hendes lange kamp mod Skive Kommune.

- Jeg forklarede dem, der boede der, situationen, og de havde lige set os i fjernsynet, så de var meget hjælpsomme, fortæller hun.

Blot 14 dage efter stod lejligheden klar til indflytning, og fredag den 15. februar flyttede de ind.

- Det er et vildt lækkert hus. 90 m2 i to etager, to badeværelser og helt nyrenoveret. Tæt på gågaden, banegården og børnehave. Cecilya har fået en plads allerede 1. marts, fortæller hun jublende af glæde.

Hannah søger job

Nu vil Hannah Melissa Ginic finde et job, indtil hun skal starte på hf på VUC igen efter sommerferien.

- Jeg vil gerne have job i en Matas, for jeg går jo meget op i mit udseende. Men på en tank eller i en anden forretning er også fint, siger hun realistisk.

Samtidig vil hun sørge for at finde et dansehold, så Cecilya kan fortsætte med at danse, som hun elsker. Og netværket i Viborg, som ligger blot 20 km fra Skive, er hun også ved at have styr på.

- En af mine veninder flytter også herned, og jeg håber, jeg kan finde en mødregruppe eller sådan noget, siger den unge mor.

Læs mere om: