7. dec. 2011
Af af Thomas Flindt

Kit Caroline fra Singleliv: Jeg blev besat af at tabe mig

Kit Caroline
Kit Caroline
Foto: Steen Wrem
Den smukke single Kit Caroline kæmpede i sin ungdom mod spiseforstyrrelser.

I løbet af hele efteråret har vi set 30-årige Kit Caroline lede energisk efter kærligheden i programmet Singleliv på Kanal 4. Men nu er det slut. Kit er ikke med i den nye sæson, for hun kan ikke længere kalde sig single.

At kalde sig "kæreste" har hun faktisk også lidt svært ved. Ikke fordi hun ikke smiler helt op i øjnene, når hun taler om den 17 år ældre fyr, som hun mødte for fem måneder siden. Mere fordi hun ikke tør bruge det ord.

Umiddelbart er det svært at forstå, at den billedskønne Kit med de lyse slangekrøller og den smittende latter har haft så store problemer med kærligheden. Den burde jo ligge for hendes fødder. Men tingene er som bekendt ikke altid, som man skulle tro.

Det gik helt galt

Sådan var det også, da hun som 19-årig kom ind på Det Danske Musicalakademi i Fredericia. Set udefra lignede hun en flyvende humørbombe, propfuld af talent, når hun sang og dansede time efter time.

Men i virkeligheden var hun både fysisk og psykisk ved at kollapse. Da hun startede på musicalakademiet, begyndte hun nemlig at ændre sine spisevaner drastisk.

- Det gik helt galt. Til dansetimerne var der spejle overalt, så vi kiggede på os selv konstant, og jeg ville bare være den bedste og tyndeste. Det slog klik oppe i mit hoved. Det blev en besættelse for mig, hvad jeg måtte spise og ikke spise, og jeg vejede mig hele tiden. Når jeg stod op, når jeg havde tisset, når jeg havde danset, når jeg havde spist, og når jeg gik i seng, husker Kit, som til sidst levede af en kande saftevand og to poser bolsjer om dagen.

Besvimede i skolen

Selv var hun faktisk hurtig til at indse, at hun havde en spiseforstyrrelse, som krævede behandling. Omgivelserne havde til gengæld svært ved at forstå, at Kit faktisk var rigtig syg. I lang tid opdagede ingen, at noget var galt, og hendes læge havde ikke travlt med at sætte behandling i gang, da hun selv beskrev sit problem.

- Jeg ville gerne ud af det, og tit ønskede jeg, at jeg havde benet i gips, så folk kunne se, at jeg var syg, husker Kit, som blev ved med at sulte sig. Det endte galt. Midt i en dansetime besvimede hun, og det stod endelig klart, at Kit behøvede hjælp.

Læs mere om: