Natascha Linea fra De unge mødre gør sig klart til kamp

Natascha Linea og Bent fra \
Natascha Linea og Bent fra "De unge mødre".
Foto: AOP
Den 20. august fjernede Odense Kommunen Lia efter blot fire dage på hospitalet sammen med forældrene Natascha Linea og Bent fra ”De unge mødre”.

Nu starter kampen for alvor for at få datteren hjem. Læs her hvordan det går med de unge forældre, deres datter og deres kamp.

Natascha Linea og Bent fra De unge mødre må kun se deres lille pige én gang om ugen. Hver mandag besøger de hende hos plejefamilien, hvor kommunen har anbragt hende.

Men de unge forældre på 18 og 21 år har ikke givet op. Kampen for at få Lia hjem er kun lige begyndt.

Sagen kommer i Ankestyrelsen

Allerede på fredag den 4. oktober skal de i Ankestyrelsen og kæmpe deres sag. De håber, sagen slutter der, men har mere end svært ved at tro på det.

- Hold da helt op hvor er jeg spændt. Men jeg er også nervøs og bange. Bange for at blive såret igen, og spændt på måske at få min guldklump hjem igen, fortæller Natascha Linea.

Hun håber det bedste, men ved, at hun er nødt til at forberede sig på det værste.

Vil se ind i fremtiden

Den konstante usikkerhed har fået den unge mor til at søge alternative metoder for at holde dampen oppe og ruste sig til den svære kamp.

- I går sad jeg og læste lidt. Jeg blev enig med mig selv om at prøve håndlæsning for at få ny kamp-gejst og ny gnist til at kæmpe denne lange, hårde, svære kamp for at få Lia hjem. Jeg søger nok mest en, der kan fortælle os om fremtiden, og om hvordan alt det her ender, siger hun.

Lia har det godt

Midt i virvaret og bekymringerne om fremtiden forsøger Natascha Linea og Bent at bevare den positive attitude og tænke positive tanker. Det er let nok om mandagen, hvor de besøger Lia.

- Det er dejligt at være sammen med hende, dufte hendes duft, mærke hendes bløde hud og høre hendes dejlige pludren.  Hun vokser helt vildt ubeskriveligt stærkt, fortæller den stolte mor.

- Hun er blevet meget bedre til at holde øjenkontakt med os, og hvor er det bare fantastisk, når hun har lyst til at gøre det, siger hun.

Besøg af bedsteforældre

For første gang siden tvangsfjernelsen har mormor og morfar også fået lov til at besøge deres lille barnebarn.

- Man kunne se på dem, hvor glade de var for at se deres lille barnebarn igen, holde og omfavne hende, siger Natascha Linea og fortæller, at hende og Bent netop har lavet en børneopsparing til Lia.

- Hvor er det underligt, at Bent og jeg pludselig står for alt det, som før i tiden virkede så fjernt og noget, man først skulle om mange, mange år, siger hun.

Livet som ung mor går videre, selv om datteren ikke bor hjemme endnu.

LÆS OGSÅ:

Læs også: Katherina fra De unge mødre har kontakt med sønnen igen efter fem år

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden