5. aug. 2013
Af af Mikkel Milsgaard, Ude og Hjemme, Aller Media

Nu er Esben fra De unge mødre kærester med Lasse

Line Sofie inden hun blev Esben.
Line Sofie inden hun blev Esben.
Foto: HavemannPhoto
Esben fra ”De unge mødre”, som engang var Line Sofie, har fundet kærligheden i Lasse.

I marts kom det frem, at Line Sofie fra ”De unge mødre” havde gennemgået en operation, hvor hun havde fået fjernet sine bryster. Hun havde fået sit hår klippet drengekort og havde taget navnet Esben. Dette var blot ét led i hendes forvandling fra kvinde til manden Esben.

I dag hedder bor Esben i Odense med sønnen Aksel, hvor han læser medicin.

Aksel kalder mig Esben

Dengang i marts sagde Esben, at sønnen Aksel havde haft lang tid til at vænne sig til kønsskiftet, og at det tilsyneladende faldt ham helt naturligt.

- Det er jo ikke fordi, vores liv har forandret sig, fordi jeg har skiftet navn. Aksel kalder mig mor eller Esben, ligesom det passer ham, skrev han da på www.dubii.dk.

Flyttede til Odense

Esben opdaterer flittigt sin blog. Heraf fremgår det, hvordan han har tacklet hele forløbet med flytningen fra Taastrup til Odense sidste år sammen med Aksel. Esben var blevet optaget på medicinstudiet, men havde alligevel svært ved at være glad.

- HALLO? Du er optaget på medicin. Hvorfor skriger du ikke? Springer op og løber rundt som en tosset? Ringer til nogen og hviner? Fordi jeg ikke kan være læge, når jeg ikke er mig, skriver Esben på bloggen.

- Man kan faktisk godt blive bange, når man er 22, har en dreng på 4, er flyttet til en ny landsdel, er blevet forladt, skal begynde på et nyt studie og som den eneste i hele verden ved, at man slet ikke er den, alle tror man er. Så det blev jeg. Bange, skriver han videre.

Kæresteferie med Lasse i Berlin

Nu er der imidlertid sket noget i Esbens liv, som har gjort ham glad igen:

- Nu er jeg tilbage igen (efter en i øvrigt helt olympisk kæresteferie med Lasse i Berlin) og føler, det er på sin plads med en lille opfølgning eller svar på tiltale om man vil, skriver Esben på sin blog.

Det kan måske virke lidt besynderligt, at man skifter køn (til mand, red.) for at blive kærester med en mand, men Esben er i dag helt afklaret med sit valg:

- Jeg troede, at jeg skulle til at leve mit liv på en hetronormativ måde. Mand og kvinde. Og det kunne jeg helt sikkert også sagtens se mig selv i. Men så mødte jeg Lasse. Og det er ikke fordi det ryster mig totalt i min grundvold at blive forelsket i en fyr, for det tager jeg egentlig meget afslappet, skriver Esben.

Kan ikke få børn sammen

Dog har situationen åbnet for ét helt centralt dilemma:

- En af de store ting, jeg måtte forene mig med, var tanken om ikke at få flere biologiske børn. Hvad betyder biologi? Ingenting -tænkte jeg! Og det mener jeg egentlig helt oprigtigt. Jeg har aldrig tænkt, at jeg ikke skulle have flere børn, men jeg forestillede mig, at jeg en dag ville møde en kvinde, som kunne føde dem, skriver han.

Esben erkender, at ’denne konstellation’ komplicerer mulighederne for at skabe familie en dag.

Min krop er blevet mit hjem

Han oplyser i sit indlæg den 27. juli, at det er fem måneder siden, at han blev opereret. Cirka én måned senere begyndte han at tage hormonindsprøjtninger. Lige om hjørnet begynder 2. år på medicinstudiet. Det tegner til at blive et lykkeligt år for Esben:

- Det røde hus på ringvejen er blevet mit hjem. Odense er blevet mit hjem. Min krop er blevet mit hjem, skriver han.

LÆS OGSÅ:

Læs mere om: