15. nov. 2011
Af af Thomas Flindt

Unge mødre-Camilla: Chokeret over graviditet

Camilla Sophia Nielsen
Camilla Sophia Nielsen med sin snart 2-årige søn, Liam.
Foto: Jørgen Ploug
Camilla Sophia Nielsen ville bare gennemføre sin skole og starte på en uddannelse som alle andre unge.

Hun har lige fået 10 i engelsk. Forholdet til hendes mor er bedre end nogen sinde. Liam er den skønneste dreng. Og hun har fået den kæreste, som hun i to år håbede på at finde sammen med. Livet kører for 20-årige Camilla Sophia Nielsen fra Randers.

- Jeg har faktisk aldrig været gladere end lige nu, siger hun. Den unge mor havde godt nok slet ikke planlagt, at hun som teenager skulle have en hverdag med bleer på indkøbslisten og et barn på knap to år.

Hun havde derimod troet, at hun skulle gennemføre gymnasiet som en helt almindelig skolepige med fester, topkarakterer og masser af frihed. Men sådan kom det ikke til at gå. Det stod nærmest lysende klart den dag, hun pludselig sad med sin gymnasiekæreste og kiggede på tre positive graviditetstests.

- Jeg var i ottende uge og havde slet ikke opdaget noget, for jeg blev ved med at få min menstruation indtil tredje måned. Det eneste, som undrede mig, var, at min mave begyndte at bule. Jeg havde jo altid været tynd, men jeg undskyldte det med, at det nok var kantinen i gymnasiet. På et eller andet tidspunkt skulle jeg jo begynde at tage på, griner Camilla Sophia.

Efter et besøg på apoteket indså hun, at forklaringen var en anden. Graviditeten kom så uventet, at hun græd "choktårer". Alligevel valgte hun at beholde barnet.

Også selv om forholdet til faderen gik i stykker kort efter. Da lille Liam kom til verden, var forældrene gået hver til sit. Men de var far og mor, og allerede fra start havde de et godt forhold.

Fandt sammen igen

- Da Liam var fire måneder, kom han på weekend hos sin far, og det har han været hver anden weekend lige siden. Det var simpelthen så fedt, første gang jeg afleverede ham. Jeg ved godt, det lyder ondt, men jeg var jo så ung, og der var så mange ting, jeg ikke havde været med til, efter at jeg blev mor, siger Camilla Sophia.

Selv om det fungerede fint, gik hun med et lille håb. Inderst inde ønskede hun, at hun ville finde sammen med Liams far igen. Med tiden blev det nemlig tydeligt, at de to havde andet sammen end bare samarbejdet om sønnen. Følelserne var aldrig helt forsvundet.

- Vi har nok hele tiden haft et godt øje til hinanden, og i sommer spurgte han så, om vi ikke skulle være kærester. Det havde jeg ikke lige regnet med. Men jeg blev selvfølgelig rigtig glad, siger den unge mor, som dog ikke er flyttet sammen med kæresten, selv om de har fælles barn.

Læs mere om: