6. apr. 2011
Af af Thomas Flindt

Unge Mødre: Inge Yvonne blev afvist af sin mor

Inge Yvonne fra "De unge mødre" med sin datter Annabell.
Inge Yvonne fra "De unge mødre" med sin datter Annabell.
Foto: Morten Nøhr
Inge Yvonnes mor kunne ikke kapere at blive mormor som 40-årig og skar datteren af.

I dag er mor og datter bedste venner. Men da Inge Yvonne Christiansen var gravid med Annabell, så de intet til hinanden. Det afslører Inge Yvonnes mor nu.

- Jeg bad Inge om at få en abort, men det ville hun ikke være med til. Og så endte det altså med, at vi ikke kunne være i stue sammen. Jeg syntes, det var rædselsfuldt for hende, at hun skulle være mor i så ung en alder, siger Carina Christiansen, som i dag har fortrudt sin opførsel.

Var du ond?

- Ja, jeg var ond, indrømmer moderen.

Kunne ikke tackle graviditeten

- Men det handlede nok også om, at jeg ikke kunne se mig selv i rollen som mormor. Jeg var kun 40. Det virkede helt forkert. Jeg havde virkelig svært ved at tackle situationen. Graviditeten var en hård tid for Inge Yvonne, som alle steder stødte på fordomme og undren over, at hun ville være mor som kun 17-årig.

Hun boede hos sin far, og savnet efter moderen var stort i det daglige.

- Men jeg har tilgivet hende, siger hun med et smil og tilføjer: - Ingen kunne få mig til at ændre holdning dengang. Jeg er meget imod abort, og jeg ønskede mig mit barn.

Forenet efter fødslen

Først ved fødslen blev mor og datter genforenet. Alt nag blev fejet bort. Mormor SKULLE se sit barnebarn:

- Og så var jeg jo fuldstændig solgt. Det var kærlighed ved første blik, og i dag vil jeg ikke undvære hende for en milliard, siger Carina og sender barnebarnet et af de mange ømme blikke, der hele tiden er mellem de to. Alligevel håber moderen, at Inge Yvonne venter med at få sit næste barn.

Læs mere om: