11. sep. 2021
Af Christinna Braun

Jannie Faurschou: Her har du set hende før

Jannie Faurschou i "Vild med dans". 
Jannie Faurschou i "Vild med dans".
Foto: Hanne Juul
Jannie Faurschou, der lige nu er med i ”Vild med dans”, er en erfaren skuespiller.

I denne tid glider hun hen over dansegulvet med dansepartneren Martin Parnov Reichhardt i ”Vild med dans”, men til daglig er Jannie Faurschou en erfaren skuespiller.

Den 71-årige Jannie Faurschou læste ifølge danskefilm.dk på Skuespillerskolen ved Odense Teater fra 1971-1974, og siden da har hun arbejdet både med teater, revy, film og tv.

I nyere tid kan hun måske især huskes for sin rolle i Borgen, hvor hun spiller højrefløjspolitikeren Yvonne Kjær. Faktisk havde hun også en lille rolle i den ikoniske kærlighedsfilm ”Den eneste ene” fra 2000, hvor hun ses i rollen som fertilitetslægen.

Hun har spillet med i flere store tv-serier som ”Riget”, ”Hotellet”, ”Gidseltagningen”, ”Strandvaskeren” og ”Rejseholdet” fra 80’erne.

Jannie Faurschou er blevet hyldet for sit flotte skuespil – i 1991 vandt hun den prestigefyldte Bodil-pris for Bedste kvindelige birolle for sin rolle i ”Springflod”.

Den 71-årige skuespillerinde har prøvet lykke på de skrå brædder også, både på teater og i revy, hvor hun blandt andet har været med i Kerteminderevyen.

Kilde: Danskefilm.dk

Læs mere om: