3. mar. 2019
Af John Lautrup

Kopernikus, Joof og co har købt båd sammen

Kopernikus
De syv deltagere i Kanal 5-programmet "Over Atlanten". Fra venstre er det Nicolaj Kopernikus, Sus Wilkins, Hella Joof, Christel Pixi, Peter Falktoft og Gorm Wisweh.
Foto: Kanal 5
Seks kendte danskere, som deltager i Kanal 5-dokumentarserien "Over Atlanten", er blevet så glade for hinanden og livet på vandet, at de har investeret i deres eget, fælles skib. De fortæller, at TV-sejladsen over Atlanterhavet har åbnet for nye indsigter i dem selv.

I Atlanterhavets mægtige bølger blev de seks kendte deltagere i Kanal 5-programmet "Over Atlanten" rystet så godt sammen, at de nu har købt deres egen båd sammen.

Det afslørede Nicolaj Kopernikus, Hella Joof, Peter Falktoft, Gorm Wisweh, Sus Wilkins og Christel Pixi på et pressemøde, som Kanal 5 holdt forud for premieren på programmet, der sendes senere i marts.

De havde det så dejligt sammen på den tre uger lange tur over Atlanten i en kæmpestor sejlbåd, at de nu har investeret i en fælles 28 fods sejlbåd, hvor de kan dyrke deres nye venskab og nyfundne glæde ved at sejle.

Lærte sejlads ombord

Ingen af de seks kendte danskere havde det store kendskab til sejlads, før Kanal 5 inviterede dem til at sejle en tur over Atlanterhavet med den dobbelte OL-guldvinder, Jesper Bank, som skipper og et par erfarne sejlere som gaster.

Undervejs blev de selv fuldbefarne gaster, men de lærste også en hel masse om sig selv på den 5000 kilometer lange tur kun omgivet af himmel og hav og uden kontakt med resten af verdenen.

- Det var vidunderligt. Jeg har helt klart fundet ud af, at jeg skal ned i tempo i mit arbejdsliv og lave mindre. Det var helt fantastisk bare at være tilstede i naturen uden alle de forstyrrelser, vi er udsat for i dagligdagen, siger Hella Joof.

Nicolaj Kopernikus kalder oplevelsen for "udrensende", og kokken og den tidligere Vild Med Dans-deltager, Gorm Wisweh, siger, at han simpelthen har ændret temperament efter oplevelserne på Atlanterhavet.

- Min kone elskede mig også før, men hun siger nu, hvor er det dejligt, at jeg er blevet så rolig. Og det er rigtigt. Jeg kan simpelthen mærke, at jeg har fået mere ro på i mit liv, siger Gorm Wisweh.

"Over Atlanten" bliver sendt i otte afsnit med premiere senere i marts. Den endelige dato er endnu ikke fastlagt.

Læs mere om: