10. jul. 2013
Af af Juliane Olsen

Maria Montell: Derfor bliver jeg stresset

Maria Montell
Maria Montell
Foto: AOP
TV-værten Maria Montell øver sig i hele tiden at sige fra, fordi hun for alt i verden vil undgå at blive stresset

Den 44-årige TV-vært Maria Montell har lært sig selv godt at kende efterhånden. Hun er mor til tre børn i alderen to-otte år, som hun har sammen med kollegaen Thomas Villum Jensen, og det giver sit at se til, når man samtidig gerne vil gøre det godt på karrierefronten. Men Maria Montell har for længst lært at sige nej til de ting, der gør hende stresset.

- Jeg siger nej til ting, som jeg med tiden har fundet ud af gør mig stresset. Stress er virkelig dårlig livskvalitet. Så jeg er begyndt at lytte til min første mavefornemmelse. Hvis den fortæller mig, at noget ikke er godt for mig, så tager jeg min intuition alvorligt. Jeg har mange gange prøvet at overhøre den, og det er ikke altid faldet godt ud, siger Maria Montell i et interview med magasinet Sundhed.

For hende har det i høj grad handlet om at øve sig i at sige fra for at holde stress fra døren. Derfor er det heller ikke alle, der ønsker det, som får et stykke af Maria Montell.

- Hvis jeg siger ja til noget, som jeg egentlig ikke har lyst til. Det kan være privat, men i høj grad også arbejdsmæssigt. Hvis jeg lover nogen noget, selv om jeg dybest set ved, at jeg ikke har tid til det. Så det handler om at lære at sige fra og så lade være med at tænke på, om folk bliver skuffede, siger Maria Montell i interviewet.

Familien er vigtigst

En anden metode til at undgå at blive stresset er for Maria Montell at prioritere en sund livsstil, der indebærer en times motion dagligt til at sætte dagen i gang og derefter en diæt, som består af mange grøntsager og masser af vand. Derudover er tid med familien også meget vigtig for TV-værten.

- Tit vil det jo være tid, der går fra mine børn, og mine børn betyder uendeligt meget for mig. Jeg ønsker at være der for dem, alt hvad jeg overhovedet kan. Familien er det vigtigste. Hvis familien kører, så kan man jo klare hele verden. Så til et sundt liv hører, at man går med det, der føles rart. Livet er så kort. Det er lige nu og her, vi er her, derfor er det vigtigt at bruge tiden på det, der gør os godt, siger Maria Montell til magasinet.

Se alle artikler om Maria Montell

Ud over sin succesfulde karriere som sangerinde og TV-vært, så har Maria Montell nu i tre år været ambassadør for Røde Kors-projektet ’3 liter rent vand’, som er sponseret af Carlsberg Kildevæld, og i den forbindelse er hun netop hjemvendt fra en ambassadør-rejse til Uganda.

Læs mere om: