Karen Thisted om sin depression: Havde bare ikke lyst til at leve

Karen Thisted.

Karen Thisted.

Foto: Jesper Sunesen/BILLED-BLADET
Journalisten og forfatteren Karen Thisted blev ramt af en depression. Hun troede dog, hun fejlede noget andet.

I et interview til ALT for damerne fortæller journalist, forfatter og TV- og radiovært Karen Thisted om dengang, hun blev ramt af en depression.

Adspurgt om, hvad der har været Karen Thisteds største nedtur, svarer hun:

– En alvorlig depression, for da havde jeg mistet evnen til at blive glad. Jeg syntes, at ordet depression var blevet sådan et nyt modeord. Men jeg skal aldrig mere sige, ”nej, det kan ikke være rigtigt. Mon ikke de bare pjækker?”. Jeg fik sådan et slag bagi, og jeg tror, det var en straf for, at jeg ikke havde troet på ordet depression.

Som et sort jerntæppe

- Jeg var på vej til lægen. Jeg gik meget til lægen på det tidspunkt, fordi jeg troede jeg fejlede et eller andet, for jeg var træt og havde det halvdårligt. Men jeg satte det slet ikke i forbindelse med en depression, for det ved man ikke, hvad er, før man har prøvet det. Jeg kom gående oppe på gangen hos lægen, og der kom et sort jerntæppe ned foran mit hoved. Det var sort som kul, og jeg satte mig ned foran lægen og sagde, ”giv mig nogle lykkepiller”. Men det kunne han ikke.

- Så kom jeg til en psykiater og fik noget medicin, men det tog nogle måneder, før det hjalp. Og i de måneder lå jeg i min seng. Det var så gyseligt og forfærdeligt, at man ikke rigtigt kan beskrive det. Jeg var ikke ulykkelig eller græd, men jeg havde bare ikke lyst til at leve, for at sige det mildt, fortæller Karen Thisted til ALT for damerne.

I efteråret udgav Karen Thisted erindringsbogen ”Så skal der leves!”, hvor hun blandt andet fortæller om den depression, der ramte hende for omtrent ti år siden.

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden