10. jan. 2013
Af af Trine Fisker

Katrine Hertz Mortensen: Jeg var bange for at få børn

Katrine Hertz Mortensen
Katrine Hertz Mortensen
Foto: Birger Storm
Værten på Go'morgen Danmark Katrine Hertz Mortensen frygtede at miste sin frihed, hvis hun fik børn. Nu er hun mor til to.

Katrine Hertz Mortensen er netop vendt tilbage til sit job som vært på TV 2's "Go'morgen Danmark" efter barsel med sit andet barn. Henry er ni måneder, og hans storesøster Bella er fire år. Men egentlig lå det ikke sådan lige for, at Katrine Hertz Mortensen skulle have børn.

Da hun efter seks år sammen med sin kæreste Mikkel "kom til hele debatten om børn", var hun i virkeligheden lidt bange.

Hvad var du bange for?

- Det, jeg var bange for ved at få børn, var nok, at jeg frygtede at miste friheden. For jeg var ret glad for min frihed. Når folk sagde, at det var overfladisk at leve et liv uden børn og have det dér mig-mig-univers, var min reaktion: Ja, men jeg kan faktisk godt lide det univers, siger Katrine Hertz Mortensen i et stort interview med SØNDAG.

Er blevet bedre mor end jeg nogensinde troede jeg ville blive

- Men jeg var også bange for, at jeg var for sur til at blive en god mor. Jeg er sådan et surt, rationelt menneske, der godt kan se på andre børn og tænke, at de er irriterende og ulækre. Jeg så alle de overskudsagtige forældre for mig og kunne slet ikke se mig selv i det billede.

Hvilken slags mor er du så blevet?

- Jeg synes slet ikke, jeg er blevet så sur, som jeg troede. Jeg er blevet en meget bedre mor, end jeg nogensinde troede, jeg ville blive, konstaterer hun.

Læs mere om: