Mandag, 7. januar 2013 — af af Trine Fisker

Katrine Hertz Mortensen: Mors død gav mig angstanfald

Katrine Hertz Mortensen
Katrine Hertz Mortensen
Foto: AOP
TV-værten Katrine Hertz Mortensens mor døde af brystkræft, da Katrine var 22 år. Dødsfaldet udløste angstanfald.

Da Katrine Hertz Mortensen, der i dag er TV-vært på "Go'morgen Danmark", var 22 år, døde hendes mor af brystkræft.

Hendes mor var afklaret omkring sin sygdom og dens konsekvenser, og hun formåede at få sin familie, Katrine og Katrines storebror og deres far, til at stå tilbage med en følelse af at have fået sagt ordentligt farvel og forpligtet på at bruge løs af livet fremover.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Få måneder efter morens død var Katrine Hertz Mortensen i biografen med en veninde og se "Den 6. Sans" om en dreng, der ser spøgelser.

Ensomheden og sorgen kom væltende

Og den aften var det, som om alting kom væltende. Sorgen, meningsløsheden, ensomheden. Det er i hvert fald sådan, hun siden har set tilbage på det, der skete, da hun kom hjem. For pludselig blev hun bange - ikke for, at nogen skulle bryde ind og slå løs på hende og tage hendes penge. Ikke bange for spøgelser. Bare bange.

Da hun gik i seng, trak hun dynen op over hovedet og lå med galopperende hjerte, lysvågen og lyttende, og kunne knap nok trække vejret og turde ingenting. Hun havde aldrig prøvet at være så bange før.

Det skal jeg aldrig prøve igen

Dér lå hun i evigheder, forekom det hende, og et sted undervejs faldt hun alligevel i søvn. Da hun vågnede, var det morgen.

- Og da var jeg helt normal igen. Alt var bare normalt, som Katrine Hertz Mortensen siger det her i dag 13 år senere.

- Jeg kan lige så tydeligt huske, at jeg tænkte, at det må være sådan, det er, når folk har angst. For det var jo et angstanfald. Og når man har prøvet det, tænker man: Det skal jeg aldrig, aldrig, aldrig prøve igen! De mennesker, der virkelig lider af angst, skal jo medicineres og har brug for hjælp. Men mit held er, at jeg åbenbart kan holde det nede med min vilje. Og jeg har ikke haft et eneste anfald siden. Men det var lige præcis den morgen, jeg besluttede mig for aldrig at være bange for noget mere. Og det er derfor, jeg siger, at mit vigtigste "livsvalg" er at nægte at være bange. For noget som helst. Nogensinde, siger hun.

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden