Læs den tragiske historie: Ibi Støving kom gennem sorgen

Ibi Makienok

Ibi Makienok

Foto: Krestine Havemann
Ibi Støving kæmpede i fire år med tanken om at miste sin mor. Nu er hun ved at komme videre.

- Mors død har revet et stykke af mit hjerte. Hun gav mig livet, så hjertet kan aldrig blive helt igen. Men jeg kan godt finde ud af at fylde tomrummet med noget godt.

Træernes blade falmer og falder omkring Ibi Støving, men den 35-årige TV-vært lyser langt væk af livskraft på en råkold efterårsdag i København. På lørdag er hun vært på det store indsamlingsshow BrystGalla 2010, der støtter kampen mod brystkræft.

Det bliver sendt direkte på TV3, og Ibi vil holde en meget personlig tale efter at have kæmpet sit livs kamp. For fem måneder siden mistede hun sin mor, 59-årige Grethe, som døde af underlivskræft efter fire års sygdom. På mors dag i maj fik hun fred i armene på Ibi.

- Hun døde reelt af sult, fordi hun ikke længere kunne spise, og det eneste, jeg kunne gøre, var at sidde og væde hendes mund med vatpinde. Det var bare så skrækkeligt, og jeg kunne ikke holde ud at se hende lide mere.

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?Klik her og læs hvordan

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?
Klik her og læs hvordan

- Da hun døde, kom tanken: "Shit, det er min mor! Det er ikke kioskdamen eller kollegaens mor. Det er min mor. Hun var her lige, og nu er hun er væk". Dødeligheden ramte mig, fortæller Ibi.

Anakin reddede Ibi

Tomheden er stadig enorm. Ibi er enlig mor til Anakin på to år og var flyttet til Nordsjælland med ham for at bo med sin mor. De blev et ubrydeligt trekløver, og Ibi var med sin mor hele vejen, også de sidste svære to måneder, hun tilbragte på hospice.

- Jeg savner hende helt vildt. Der er så mange ting, jeg gerne vil spørge hende om. Jeg nåede aldrig at få alt at vide. Mit råd til pårørende er, at de skal spørge om alt, mens de kan. Få alting clearet. Ligger der noget og ulmer, så få det ud. Noget af det sidste, min mor nåede at sige til mig, var: "Jeg elsker dig".

- Det vidste jeg jo godt, men det er præcis de ord, jeg tænker tilbage på nu, fortæller Ibi, som beundrer sin mors styrke på trods af operationer, kemo- og stråleterapi og alternative behandlinger.

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden