Lasse Spang Olsen lod sig korsfæste: Jeg har set lyset

Lasse Spang Olsen.

Lasse Spang Olsen.

Foto: Martin Høien
Den danske stuntman udsatte sig selv for en voldsom smerte, da han langfredag blev korsfæstet på Filippinerne.

Lasse Spang Olsen har gennem årene kastet sig ud i mange vilde stunts, men intet kommer i nærheden af det, som han fredag udsatte sig for på Filippinerne.

Langfredag markerer ifølge den kristne tradition dagen, hvor Jesus Kristus døde på korset, og samme dag valgte den danske stuntman at lade sig selv korsfæste i San Pedro Cutud.

Det skete som led i en DR2-dokumentar, der bliver sendt senere på året, som handler om, om en ikke-religiøs person kan få noget ud af at blive korsfæstet.

Smertefuld oplevelse

Det fandt 48-årige Lasse Spang Olsen ud af på egen krop, da han fik hamret ti centimeter lange søm gennem både hænder og fødder og hang på et kors i 15 pinefulde minutter.

- Jeg har prøvet mange væmmelige ting i mit liv, så jeg tænkte, at det ikke kunne være så slemt. Det er jo forholdsvist små søm og meget kontrollerbart, så der er grænser for, hvad der kan gå galt. Men jeg var ikke klar over, at man har så mange nerver i hænderne. Hold da kæft, hvor gjorde det ondt, siger Lasse Spang Olsen til BT.

Stuntmanden og filminstruktøren er den første ikke-filippiner, som har fået lov til at deltage i korsfæstelsen sammen med filippinske katolikker, der lader sig korsfæste for at slippe fri af de personlige ulykker eller nærdødsoplevelser, de har været udsat for.

Har set lyset

Lasse Spang Olsen, som danner par med skuespilleren Laura Drasbæk, var selv tæt på at dø sidste år, da han blev ramt af tarmslyng, og korsfæstelsen endte med at få en stor indvirkning på ham.

- Nu ved jeg, hvad folk mener, når de siger, at de har set lyset. Jeg så et glimt af det lys, selv om jeg på ingen måde er religiøs. Det her har flyttet mig big time. Jeg kom ned fra det kors som et forandret menneske, fortæller han til BT.

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden