3. jan. 2023
Af Caroline Andersen

Laura fra X Factor: Sådan begyndte hun at synge

Laura Vejlby
Laura Vejlby
Foto: Lasse Lagoni / TV 2
Laura Vejlby fra Farum imponerede dommerne til hendes audition, hvor hun optrådte med en sang, som det unge talent selv havde skrevet.

Laura har altid sunget, faktisk lige siden hun var helt lille. Når hun tænker tilbage på køreturene med hendes søskende, så er det gode minder med musik, der kommer frem.

– Da jeg var helt lille, og når vi kørte i bilen med min familie og mine to søskende, som er fire og syv år ældre end mig, så var den eneste måde jeg kunne være med på var ved at synge engelske tekster, da mine søskende havde lært engelsk i skolen. Selv om der ikke er nogen i min familie, der er musikalske, så har vi altid værnet meget om musik, fortæller Laura Vejlby til BILLED-BLADET og tilføjer, at hun selv lytter til meget nye musikere, såsom Ung-Skab, Barselona, men også gerne til musikere som Tobias Rahim, Andreas Odbjerg og Medina.

Men det mere seriøse sangtalent kom for alvor frem hos Laura efter et efterskoleophold hos Brøderup Efterskole på Sydsjælland. Her optrådte hun foran vennerne og til små efterskolekoncerter, hvor vennerne gang på gang opfordrede hende til at melde sig til "X Factor". Og det lykkedes så til sidst, hvor Laura tog til audition og fik tre ja'er fra dommerne.

17-årige Laura Vejlby er ligesom alle andre på hendes alder. Hun går til daglig i 1.g på Marie Kruses Skole i Farum, hvor hverdagen går med lektier, gåture med familiens hund, fester, veninder og tid med kæresten. Men udover dette, så går en del af tiden også med at skrive hendes egne sange.

Læs mere om: