17. maj. 2022
Af Stine Schou

Linda P. blev mobbet som barn: Hun spyttede på mig

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/dsc_0046.jpg
Foto: Birger
Linda P. er aktuel med nyt program, hvor hun hjælper børn, der bliver mobbet. Noget komikeren selv har prøvet som barn.

Tirsdag aften rullede første afsnit af ”Linda P. og stjerneskuddene” over skærmen. I TV 2-programmet har komikeren sat sig for at hjælpe en række teenagere, der har det svært. De fortæller hjerteskærende om mobberier i skolen og om at blive holdt uden for fællesskabet.

Og det er noget, som Linda P. i den grad kan spejle sig i. I programmet fortæller hun om sin egen barndom, og hvordan hun husker sin skolegang som en meget stor kamp.

Hver morgen vågnede hun med ondt i maven over, at hun overhovedet skulle hen i skolen.

I løbet af dagen talte Linda ned til, at klokken skulle ringe, og hun havde fri. Så manglede hun bare det sidste stykke fra aulaen og ud til vejen, så kunne hun slippe væk. Men på de sidste meter stod der altid nogle store piger og røg. De var ikke engang fra skolen, husker Linda.

- Den ene pige gik på den ene side og spyttede efter mig, mens den anden pige gik og råbte efter mig – "Hold kæft, hvor du ligner en dreng. Din mor må være stolt af at have fået sådan en grim dreng som dig". Jeg kan huske, at jeg tænkte ”Det stopper lige om lidt. Det stopper lige om lidt. Lige om lidt er jeg ude. Lige om lidt er jeg ude.” De sidste 5-6 meter begyndte de at sakke bagud, og så tænkte jeg, jeg godt kunne lade tårerne trille, det kan de ikke høre. Når jeg kom rundt om hjørnet, kunne jeg give slip og tude, fortæller Linda P. om sin skolegang.

https://imgix.billedbladet.dk/8c011619-66ac-43a8-9bdb-aa1f49967736.jpg
I udsendelsen vil Linda P. lære ”stiklingerne”, som hun kalder de fem teenagere, at lave comedy og give dem en følelse af, at de kan, hvad de vil.
Foto: Monday Media/TV 2

I udsendelserne vil Linda P. lære ”stiklingerne”, som hun kalder de fem teenagere, at lave comedy og give dem en følelse af, at de kan, hvad de vil.

Optagelserne til programmerne strækker sig over 2,5 måned, og på den tid er det målet, at Linda P. får de unge til at optræde med comedy foran et publikum.

Du kan se "Linda P. og stjerneskuddene" hver tirsdag kl. 20.00 på TV 2.

Læs mere om: