22. dec. 2012
Af af Trine Fisker

Line Baun Danielsen blev gravid ved et tilfælde

Line Baun Danielsen
Line Baun Danielsen
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Siden hun fik sin første søn har hun planlagt sit liv omkring børnene. Så Line Baun Danielsen arbejder de weekender, hvor børnene er hos deres far

Livet er fyldt med til- og fravalg men ikke alle valg i Line Baun Danielsens liv kan passe ind i disse to kasser. Lines to sønner, som i dag er 16 og 11 år, og som hun har sammen med den forhenværende professionelle fodboldspiller Jan Bartram, er ikke resultatet af et direkte valg, siger hun.

- Jeg blev gravid. Det var ikke specielt planlagt. Jeg var også pænt oppe i alderen. Jeg var 35, før jeg fik Emil. Jeg tænker nogle gange, at hvis det ikke var kommet af sig selv, havde jeg måske aldrig taget mig sammen til at vælge børn til. Men heldigvis og lykkeligvis skete det, siger hun i et stort interview i SØNDAG.

Arbejder de weekender hvor børnene er hos far

Og selv om det ikke var et direkte valg, så var det dog et valg. Og i dag træffer hun fortsat valg, der falder ud til fordel for familien.

- For eksempel træffer jeg det valg, at jeg arbejder alle de weekender, hvor jeg ikke har børn, hvis jeg kan komme af sted med det. Jeg planlægger mit liv efter, hvornår jeg har mulighed for at være mest muligt sammen med mine børn. Og det har jeg gjort, lige siden jeg fik Emil, forklarer hun.

- Jeg vil faktisk sige, at i det sekund jeg fandt ud af, at jeg skulle være mor, har jeg tilrettelagt store dele af mit arbejdsliv efter det og ud fra devisen: mest mulig tid med børnene. For andet giver ikke mening, siger hun fortsat.

Nej, jeg skal ikke være chef

Og det er ikke fordi hun ikke har haft fokus på sin karriere og ikke har haft chefstillingen i kikkerten.

- Jeg kunne sagtens have valgt at gå efter en chefstilling. Det kunne jeg også godt have tænkt mig. Og jeg har også været fristet. Men den dag, jeg så fik det, måtte jeg bare erkende, at nej, det var ikke nu, jeg skulle være chef, siger hun og fortsætter:

- Jeg har jo den holdning, og dér ved jeg godt, at jeg kommer på kant med mange karrierekvinder, men man får jo ikke børn for ikke at være sammen med dem. Og man har rundt regnet omkring 15 år, hvor de gider være sammen med en. Og 15 år er i virkeligheden bare et greb i lommen i et langt liv.

Læs mere om: