Lise Baastrup: Skabt til rollen som Hjørdis

Lise Baastrup.

Lise Baastrup.

Foto: Lars Horn
Forfatteren bag den kommende TV-serie “Hjørdis” var ikke i tvivl om, at den 29-årige skuespiller skulle have hovedrollen.

Det var oprindeligt meningen, at den lidt kiksede lærer-karakter Hjørdis fra TV 2-serien ”Rita” skulle havde været en kluntet, homoseksuel mand.

Men så opdagede seriens forfatter, Christian Torpe, at Lise Baastrup var som skabt til rollen.

- Så så jeg Lise Baastrups afgangsforestilling, hvor hun stjal hele showet, og skrev rollen om specielt til hende. Hun har så at sige givet sig selv jobbet, forklarer Christian Torpe til BT.

Det er ham, som har fået ideen til at lave spin-off-serien ”Hjørdis”, hvor den 29-årige, jyske skuespiller har hovedrollen.

En positiv karakter

I serien har Hjørdis ansvaret for en temauge om mobning. Den skal munde ud i en musical, som det er meningen, at selveste kronprinsesse Mary skal komme og overvære.

- Hjørdis er en fantastisk karakter, så jeg fik lyst til at lave noget positivt og udnytte alle de gode ting, der er i Hjørdis. Hun er så at sige det positive modstykke til den hårde, lidt kyniske Rita, fortæller Christian Torpe.

Ud over Lise Baastrup er det kun Ellen Hillingsø, som er et velkendt ”Rita”-ansigt i den kommende TV-serie, der er i fire afsnit og får premiere i foråret 2015.

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden