Fredag, 15. januar 2016 — af Casper Nielsen

Maria Hirse slap heldigt fra ride-ulykke

foto: AOP
Maria Hirse blev kastet af sin hest, og vågnede op på hospitalet med blødninger i hjernen. – Det kunne være gået rigtig galt, siger den tidligere tv-værtinde, der nu er hjemme igen.

Maria Hirse har været ude for en alvorlig ride ulykke, men er heldigvis på benene igen.

- Jeg kan intet huske fra min hest satte i galop og til jeg vågnede på hospitalet. Det kunne være gået rigtigt galt, siger Maria Hirse, der faldt af sin hest i Fredensborg lige før jul, og fik blødninger i hjernen.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Nu er hun dog hjemme igen, men hun skal ikke i sadlen lige med det samme.

Normalt har jeg en helt fotografisk hjerne, men jeg må indrømme, at jeg er helt blank på, hvad der skete fra vi satte i galop, siger Maria Hirse.

- Jeg kan huske, at jeg er til springundervisning i Fredensborg, hvor jeg har min hest. Men jeg har fået fortalt, at jeg ryger ud af sadlen, og bliver slået ind i barrieren. Jeg spænder åbenbart benene fast om sadlen, så jeg ikke falder af med det samme, men kommer til at sidde i klemme mellem hesten og barrieren. Men jeg har en oppustelig vest på, og den springer af trykket, hvorpå min hest bliver forskrækket og springer til siden, og så falder af. Jeg falder direkte ned på hovedet, uden at tage af med andet. Heldigvis har jeg hjelm på, så den afbødede lidt. Ellers havde jeg nok ikke været i live.

LÆS MERE: Maria Hirse afslører: Ramt af to hjertetilfælde

Maria Hirse skal tage den med ro

Maria Hirses ulykke er nu kommet på nogle ugers på afstand.

Alligevel må den tidligere tv-værtinde, forfatter og psykoterapeut, indrømme, at hun stadigvæk har et par sorte huller i hukommelsen, efter at hun lige før jul blev kastet af sin hest under springundervisningen på CapaCity Showjumping center i Frendensborg.

Maria fortæller, at hun var helt væk, og med fuld udrykning blev kørt til Rigshospitalet. Her blev det konstateret, at hun havde fået blødninger på hjernen.

- Jeg ved ikke hvor længe, jeg har været væk, men jeg kan godt huske, at jeg skrev en opdatering om det på min Facebook før jul (den 20. december, red.).

Her fortalte Maria, at der var fremgang, og at hun håbede at komme hjem, så hun ikke skulle fejre julen på hospitalet.

Det gjorde Maria også, men selvom der var bedring var følte hun sig nu ikke helt frisk nok til at fejre julen og være social.

– Min søn Gabriel røg med sin far til Dubai, og Victoria skulle også til sin far, men det var fint nok. Når man har det sådan skal man jo bare have ro og hvile. Jeg går til scanning, men tager lige en pause før jeg sætter mig op på hesten igen.

Men det kan jo ske. Alle kan jo ryge af, og jeg har gjort det før, for et års tid siden.

Men jeg kan ikke anbefale at tage af med hoved, siger Maria, der ikke har fået slået sit humør i stykker. Men jeg er dybt taknemmelig for at være i live for det kunne være gået grueligt galt.

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden