Søndag, 12. december 2010 - af af John Lautrup

Mikael Bertelsen fik ro til at finde sig selv

Mikael Bertelsen

Mikael Bertelsen

Foto: Lars Laursen
TV-værten Mikael Bertelsen er på pilgrimsfærd i DR2s voksenjulekalender og finder undervejs ud af, at tavshed er guld. Derhjemme er han omgivet af Malou Aamund og parrets tre døtre.

- Og mine børn er gode til at bestemme for mig, siger Bertelsen.

Hjemme hos Mikael Bertelsen styrer farmand... i hvert fald bilen. Når familien skal på tur, må Malou Aamund pænt sætte sig ved siden af sin mand, mens deres tre piger indtager bagsædet. Han kan slet ikke udholde tanken om ikke at være i kontrol.

- Jeg kan ikke lide at være passager. Så det er bedst, at jeg sidder bag rattet. Det står ikke til diskussion... det er bare bedst sådan, nærmest råber han gennem larmen fra opstemte julefrokostgæster i restaurant Tivolihallen. En lettere absurd scene for en snak om at finde ro i sindet.

Og ro i sjælen er, hvad det handler om, når Mikael Bertelsen, 43 år, udskifter rattet med en rygsæk og begiver sig ud på en flere hundrede kilometer lang fodtur i DR2s julekalender for voksne "Bertelsen på Caminoen". I 24 afsnit følger vi ham og hans tiltagende tab af kontrol på den berømte pilgrimsrute i Nordspanien.

Udfordrede sig selv

Han er ikke selv troende, men ville gerne udfordre sin hang til altid at indtage førersædet. Heller ikke i overført betydning har han nemlig fat i rattet her. Han skulle bare gå. Selve TV-produktionen tog andre sig af. Og mens han gik sine dagsmarcher på op til 40 kilometer, kom han længere og længere ud i krogene af sig selv.

- For mig var det et eksperiment. Et opgør med et ret udpræget behov for at kontrollere alting. Jeg har for eksempel et stort ubehag ved at sidde oppe i et fly. Det handler selvfølgelig om, at det ikke er mig, der er pilot. Og jeg bruger latterlig megen energi på at bilde mig selv ind, at jeg rent faktisk styrer flyet, siger han.

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden