25. jul. 2011
Af af Helle Skram de Fries

Mikael Bertelsen slutter karrieren på plejehjem

Mikael Bertelsen
Mikael Bertelsen
Foto: Lars Laursen
I en alder af 44 har TV-værten Mikael Bertelsen besluttet at stoppe på DR.

Som punktum på en flot karriere skildrer Mikael Bertelsen livet på plejehjem for P1s lyttere. I en uge har den karismatiske tv-vært Mikael Bertelsen boet på plejehjemmet Sølund ved søerne i København for at skildre livets gang på Sølund for lytterne på P1. Det bliver det foreløbige punktum på Mikael Bertelsens karriere på DR, hvor han begyndte at lave børneradio for 20 år siden.

Han er blandt andet kendt for sine talkshows og "Uaktuelle Nyheder" og som programredaktør på DR2 har han været med til at skaffe sendetid til bl.a. Drengene fra Angora og Clement. Nu beskriver han så plejehjemslivet indefra.

Mikaels egen far skulle have boet på Sølund.

- Vi havde flyttet hans ting, men han snød os alle sammen og døde dagen før, han skulle flyttes, fortæller Mikael Bertelsen til BT.

"Du er fyret!"

Han fortæller også, at det især var om natten, der var aktivitet på plejehjemmet.

- Kl. 2 begyndte tingene at ske. Så stod en dame på 102 år og bankede på in dør for at bestille fire cocktails, og hver nat kom min nabo, Bent, der er tidligere speditør-direktør, og spurgte, om jeg havde bestilt det antal containere, jeg skulle, og om jeg talte polsk.

Mikael svarede, som sandt er, nej til begge spørgsmål - og fik hver gang beskeden "Så er du fyret!"

Læs mere om: