6. dec. 2022
Af Regitze Ørnstrup Christensen

Mikkel vandt Robinson: Og han er helt sikker på, hvad den halve million skal bruges på

Mikkel Bertelsen
Vinderen af "Robinson Ekspeditionen 2022": Mikkel Bertelsen.
Foto: Viaplay Group
Selvom SKAT tager en del af gevinsten, så er der stadig lidt at gøre med for Mikkel Bertelsen, der allerede under optagelserne vidste, hvad pengene skulle bruges på, hvis han vandt dem.

Når man tilmelder sig "Robinson Ekspeditionen", håber de fleste nok, at de på en eller anden måde ender med at være lige netop dén, der vinder trofæet og den halve million kroner. Det er dog kun en enkelt deltager forundt i sidste ende.

Og i år var det 47-årige Mikkel Bertelsen fra Kirke Hyllinge, der kunne tage den helt store gevinst med hjem fra Malaysia.

I årets sidste program, der løb over skærmen mandag aften, fortalte han inden den sidste og afgørende dyst, hvad han ville bruge de 500.000 kroner på, hvis han vandt.

- Jeg kunne godt tænke mig at bruge pengene på at lave min organisation i forhold til antimobning og trivsel omkring børn. Det kunne jeg godt tænke mig at proppe penge i, lød det fra ham mandag aften i finaleafsnittet.

Men hvordan går det så med projektet?

Til BILLED-BLADET fortæller Mikkel Bertelsen, at han ikke har kunnet gøre så meget endnu, fordi pengene først bliver udbetalt, når programmet er slut, og vinderen er fundet. Og så skal han desuden også betale skat af pengepræmien.

De penge han har tilbage, holder han dog stadig fast i, skal bruges til noget, der gør noget godt for børn. Noget han også tidligere har prøvet at få til at ske.

- Jeg har i forvejen, med mit spil "Klask", prøvet at lave nogle antimobbe-spil og små stregtegninger, som jeg på et tidspunkt har prøvet at sælge til fordel for Børns Vilkår. Men jeg har døjet lidt med de forskellige foreninger og organisationer, fordi nogle af dem, skal have flere hundrede tusinde kroner for at jeg kan få lov til at bruge deres logo. Så tænkte jeg, at jeg ville prøve at lave mit eget, fortæller han.

Men for Mikkel er det svært at finde et sted at starte. For skal man se på dem, der går i front, og som taber bagtroppen, eller skal man se på bagtroppen, som måske føler sig lidt ved siden af og udenfor?

- Jeg er ikke lige kommet i gang endnu, men jeg ser det som en kærkommen chance, og det er derfor, jeg tænkte, at jeg ville skubbe penge efter det.

Det kan godt være, at det ikke bliver en organisation, men jeg vil i hvert fald gøre noget med de penge for børn. Noget med trivsel. Jeg tror bare, at hvis man prøver at gøre noget godt, for nogle børn, kan man måske redde et par stykker. Jeg ved ikke, hvad jeg skal gøre, men jeg må alliere mig med nogle, der har forstand på det, lyder det fra vinderen af ”Robinson Ekspeditionen 2022”, Mikkel Bertelsen.

Læs mere om: