Onsdag, 11. juni 2014 - af Karina Didriksen

Mille Dinesen og Kim Bodnia kæmper om TV-pris

Mille Dinesen.
Mille Dinesen.
Foto: Hanne Juul
De to skuespillere og serierne "Rita" og "Broen" har onsdag aften mulighed for at vinde Den Gyldne Nymfe til Monte Carlos store TV-festival.

Sidste år blev Mille Dinesen hædret med prisen Den Gyldne Nymfe under TV-festivalen i Monte Carlo, og onsdag aften får hun endnu en gang mulighed for at hive sejren hjem.

Skuespilleren er nomineret i kategorien "Bedste kvindelige hovedrolle" for sin præstation som folkeskolelæreren Rita i TV 2-serien af samme navn – en serie som i øvrigt er nomineret i kategorien ”Bedste dramaserie” sammen med DR-serien ”Broen”.

- Det er da fantastisk, at to danske dramaserier er i konkurrence med nogle af verdens bedste. Det er en kæmpe hæder og ros, at man ude i verden kan se, at vi kan noget helt særligt, siger TV 2’s dramachef Katrine Vogelsang til BT.

Hepper på danskerne

Ud over Mille Dinesen står Kim Bodnia også på listen over de nominerede.

”Broen”-skuespilleren kæmper om en pris i kategorien "Bedste mandlige hovedrolle", hvor Carsten Bjørnlund fra ”Rita” også er nomineret.

- Både Mille og Carsten Bjørnlund er dernede, og vi hepper på dem herfra. Mille vandt sidste år, og i år under jeg virkelig Carsten Bjørnlund, der har været trukket igennem så mange afsnit i shorts og lange strømper, at få prisen, siger Katrine Vogelsang til avisen.

”Rita” og ”Broen” konkurrerer mod de britiske successerier ”Downton Abbey” og ”House of Cards”.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden