Mandag, 23. januar 2023 - af Regitze Ørnstrup Christensen

Noah Skaalum vandt X-Factor: Det endte med at få alvorlige konsekvenser

Noah Skaalum
Noah Skaalum.
Foto: Thomas Laursen
I 2011 vandt Noah Skaalum fjerde sæson af "X-Factor", men tiden efter var hård for den dengang kun 15-årige vinder.

De fleste husker måske Noah Skaalum som vinderen af 4. sæson af X-Factor. Dengang hed han Sarah og var 15 år gammel. I mandagens udgave af ”Til Middag Hos” sætter han ord på en tid, der endte med at tage hårdt på den i dag 27-årige familiefar.  

Det gør han overfor sine gæster debattør Milo Kinnock, beauty-influencer Lasse Brogaard og tv-vært Emil Olsen.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

- Det er en historie, der har flere sider. Starten var super fed. Der var så mange gode og søde mennesker, oplevelser, og man blev kastet ind i alle de her nye ting. Man er teenager, og man synes bare, at det er fedt. Men jeg ramte også et punkt, hvor jeg simpelthen ikke kunne være med mere, fortæller Noah Skaalum.

Det var måske særligt, da det hele ikke var nyt og spændende mere, at det for alvor begyndte at gå op for Noah, hvor hårdt et projekt, det egentlig var, han havde kastet sig ud i.

- Jeg var lige gået videre til semifinalen, og der sagde jeg til dem: Jeg er så ked af det, men jeg kan ikke deltage i det det mere. Jeg har fået nok. Det er gået mig til hovedet nu, og jeg kan ikke følge med, fortæller han i TV3-programmet ”Til Middag Hos”.

Men der var blot to programmer tilbage, så han hang i. Noget af det der særligt pressede Noah Skaalum var følelsen af at der stod en flok voksne omkring ham, der havde et mål: At tjene penge. Og så følte han, at han gik på kompromis med sig selv fordi ”nogle ting ser pænere ud på en skærm”.

- Jeg skulle ligne en lille ”Pink”. Jeg var 15 år og lesbisk. Det skulle vi bare køre på, fortæller han sine gæster.

Det er en del af min historie

Men det gik godt for 15-årige Noah. På bordet i stuen ligger der nemlig også tre forskellige indrammede plader. Af den slags i enten guld eller platin. For udadtil gik det godt for Noah, men indeni ramlede det for den unge sanger.

- Efter jeg havde udgivet min plade, endte jeg med at gå ned med stress og depression. Jeg fik angst og blev faktisk indlagt på børnepsykiatrisk. Jeg havde det så dårligt, siger Noah Skaalum i ”Til Middag Hos.”

En tid der både skabte kaos og dårlige alkoholvaner hos den unge teenager, der i dag for det meste holder sig fra alkoholiske drikke.

Gæsterne er også interesseret i at vide, hvordan han har det med, at når der tales om eller refereres til hans tid i ”X-Factor”, så er det som oftest med et andet navn som referenceramme.

- Det er en del af min historie. Mit liv er ikke anderledes. Jeg er ikke en ny person.  Jeg har ”bare” fået et nyt udseende. Det var stadig mig, der vandt, og mig der knoklede for at opnå det. Havde det været fedt, at der havde stået Noah? Ja selvfølgelig, men jeg er ikke ked af det, og det er heller ikke noget jeg tænker over. Det er bare en del af min historie, lyder det fra den i dag 27-årige Noah Skaalum.

I dag har han det godt, og er et godt sted i livet. Han er gift og er blevet far. Noget han længe har været fuldt fokuseret omkring, og så er han i gang med at færdiggøre sin HF. Så selvom det har været en hård tid for Noah, så er han fortrøstningsfuld og forhåbentlig får han tid til at kaste sig over musikken igen.

-  I dag er jeg blevet far, og jeg har virkelig fokuseret på mit familieliv. En dag er mit barn blevet stort, og så skal der nok være tid til spas, fjol og hvad man nu end skal ud og opleve. Og jeg skal helt sikkert lave musik igen, fortæller Noah Skaalum i TV3-programmet ”Til Middag Hos”.

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden