24. sep. 2013
Af Hanne Rask

Nu skal Brasilien også se Krøniken

Krøniken solgt til Brasilien
Anne Louise Hassing og Ken Vedsegaard som vi husker dem fra serien "Krøniken".
Foto: AOP
Brasilien i Sydamerika skal nu se, hvordan fjernsynet kom til Danmark.

I sydamerika er de tilsyneladende ved at få øjnene op for danske TV-serier. I Argentina har folket længe kunne følge med i, hvordan danske politikere gebærder sig, idet den populære danske serie, "Borgen", gennem mange afsnit er rullet over de sydamerikanske TV-skærme.

Denne gang er det brasilianerne, der har indvilliget i at blive belært om danske forhold. DR har nemlig solgt de 22 afsnit, der er lavet af "Krøniken" til det sydamerikanske land, og dermed skal brasilianerne lære hvordan fjernsynet kom til Danmark.

Dermed gør historien om Danmark i halvtredserne og tresserne og Ida, Erik, Søs og Palle for første gang sin entré i Sydamerika. Hidlil er det ellers primært de nordiske og de baltiske lande, der har haft serien på skærmen.

I DR glæder de sig naturligvis over salget, og mener det er Borgen, der har banet vejen. Tidligere har det været svært at sælge en dramaserie med mindre det var tale omen krimi, men noget tyder på, at holdningen er skiftet efter at Borgen har været populær i mange lande.

Læs mere om: