Torsdag, 27. februar 2014 - af Hanne Rask

Danske Elsa Adams laver gallakjole til Oscar-uddelingen

Elsa Adams.
Elsa Adams.
Foto: AOP
Remees halvsøster leverer kjole til USA's største filmfest på søndag.

Når den danske designer Elsa Adams, der er halvsøster til "X Factor"-dommeren Remee, følger Oscar-uddelingen på TV natten til mandag dansk tid, bliver det ikke blot for at holde øje med Thomas Vinterberg og Mads Mikkelsen, der er til den ikoniske filmfest, fordi "Jagten" er nomineret.

Det bliver i lige så høj grad for at se en kjole af eget design sole sig i det internationale spotlight.  

Den danske kortfilms-instruktør Anders Walter er nemlig også nomineret til en Oscar, og det er hans kone, Anna, der bærer Elsa Adams' design til festen. Det skriver Ekstra Bladet.

Kjolen, der er special-syet, skal promoveres på den 152 meter lange røde løber i Hollywood.

Har også designet kjoler til "Vild med dans"

- Det bliver enormt sjovt at se sin egen kjole på den røde løber. At se sine egne ting til så stor en event. Det er jeg meget stolt af, og jeg håber da, at jeg bliver kimet ned bagefter, siger den 44-årige Elsa Adams, der har systue i Hellerup, grinende til avisen.

Mellem 40-50 arbejdstimer har hun lagt i den ekstravagante robe, der består af silke, lag-på-lag håndbroderede vintage-blonder, og ikke mindst omkring 2.500 forskellige sten, der er syet på den cremefarvede kjole for at få den til at changere.

Det er første gang Elsa Adams har en kjole med til et Oscar-show, mens hun op til flere gange har leveret kreationer til blandt andre værten Sarah Grünewald i 'Vild med dans'.

Til Ekstra Bladet siger Anna Walter:

- Den er bare utrolig smuk. Den passer perfekt.

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden