2. mar. 2018
Af Stine Ramlyng

Oscar-nomineret dansk dokumentar vinder TV-GULD-prisen 2018

TV-dokumentaren "De sidste mænd i Aleppo", DR2.
TV-dokumentaren "De sidste mænd i Aleppo", DR2.
Foto: DR
Den prisvindende og stærke TV-dokumentar "De sidste mænd i Aleppo" vinder TV-GULD-prisen som Årets TV-dokumentar.

Tre TV-dokumentarer var nomineret til mediebranchens største TV-pris, TV-GULD, som udover en flot statuette også bliver belønnet med 100.000 kroner.

Mens det ene og alene er læserne, der kårer årets bedste TV-værter og -programmer, er det en komité, som finder frem årets bedste TV-dokumentar.

Og prisen tik til den stærke TV-dokumentar "De sidste mænd i Aleppo", om borgerne i den syriske by Aleppo, der forbereder sig på en belejring og er dagligt udsat for bombeangreb fra Assad-regimet og russerne. Gennem tre medlemmer af redningstjenesten White Helmets, kommer vi i dokumentaren helt tæt på livet, døden og de daglige kampe for civilbefolkningen i byen.

TV-dokumentar af høj kvalitet

"De sidste mænd i Aleppo" (DR2) var nomineret i kategorien Årets TV-dokumentar sammen med "Statsministrene" (DR1) og "De skjulte talenter" (DR1).

- Som det har været tilfældet de foregående år, er der generelt tale om skildringer af høj kvalitet, hvor dokumentaristerne blandt andet behersker de nye tekniske muligheder fra droner i oversigtsbilleder til små, lette kameraer, der som "fluer på væggen" følger filmenes hovedpersoner og medvirkende på tætteste hold og faktisk overalt på kloden. Men også i indholsmæssig forstand kommer vi som seere vidt omkring, siger formand for TV-GULD-komitéen Mads Egmons Christensen.

Foruden Mads Egmont Christensen består komitéen af filminstruktør Bille August, skuespiller Cecilie Stenspil, direktør Bent Fabricius Bjerre, filminstruktør Søren Kragh-Jacobsen, filmproducent Per Holst, executive producer Karen Boel Holst, cand.mag. Preben Wilhjelm og chefredaktør for BILLED-BLADET Annemette Krakau.

Se og læs meget mere

Husk, at BILLED-BLADET i næste uge, torsdag den 8. marts, har et 32-siders festtillæg med alle billederne fra TV-GULD-festen: De glade vindere, de smukke kjoler, kærligheden, dansegulvet og alle de andre dejlige øjeblikke.

Læs mere om: