Tirsdag, 4. september 2012 — af af Karina Didriksen

Puk Elgård: Jeg var et erstatningsbarn

Puk Elgård
Puk Elgård
Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET
TV-værtens forældre blev rådet til at få endnu et barn, da deres første datter døde. Men det fik konsekvenser.

Da Puk Elgaard kom til verden den 3. februar 1962, var hun ikke et ønskebarn. Det fortalte hun i går aftes til Børnerådets formand Lisbeth Zornig Andersen i programmet "Radiorådet" på Radio24Syv.

- Jeg var et erstatningsbarn. Mine forældre havde mistet en datter, Pia, der døde af en nyresygdom, da hun var otte år gammel. Dengang var lægens bedste råd, at de skulle skynde sig at få et nyt barn med det samme, forklarede Puk Elgaard i radioprogrammet.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Derfor gik der kun knap et år, fra Pia døde, til Puk kom til verden. Men Pia var mørk, og Puk var lys, og det medførte, at moderen ikke turde kigge på hende.

- Men der blev ikke talt om Pia. Det var først, da jeg som 6-7-årig fandt et album nederst i skabet med billeder af Pia, at jeg begyndte at stille spørgsmål, fortalte Puk Elgaard.

TV-værtens forældre, der i dag er døde, var så smadrede følelsesmæssigt, at de røg ud i et alkoholmisbrug. Puk Elgaard er i dag stadig påvirket af sin opvækst, men hun er lykkelig for, at hun har fået sin egen kernefamilie.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden