21. jan. 2013
Af af SØNDAG, Aller Media

Rie Helmer Nielsen: Jeg elsker stadig min eks

Rie Helmer Nielsen
Rie Helmer Nielsen
Foto: AOP
Rie Helmer Nielsen blev skilt fra sin datters far, da datteren var 2-3 år. I dag er datteren 15, og Rie Helmer elsker stadig sin eksmand.

Hver mandag klokken 20 på DR kan man se det populære program "Sporløs", hvor værten Rie Helmer tager ud i verden for at finde deltagernes familier, som af mange forskellige årsager har været splittet i mange år.

Rie Helmer har selv oplevet at splitte en familie - nemlig sin egen. Rie Helmer blev selv skilt fra sin datters far, da datteren var to-tre år. Og det var hårdt, siger fortæller hun i et stort interview i SØNDAG.

Min eks og hans nye kone er gode for hinanden

Men på trods af skilsmissen er familien ikke endt som en splittet familie. Tværtimod.

- Jeg holder enormt meget af min datters far og som sagt også hans nye kone, og når jeg ser de to sammen, kan jeg se, hvor gode de er for hinanden. Min eksmand og jeg var ikke nær så gode for hinanden. Indimellem roser jeg mig selv lidt for, at jeg ikke blev siddende på ham, så han aldrig fik lov at blive elsket på den måde, han skal elskes, siger Rie Helmer.

Jeg elsker ham ikke på den måde, han har brug for

- Jeg elsker ham stadig, jeg elsker ham bare ikke på den måde, han har brug for. Og jeg tror, han har det på helt samme måde med mig. Derfor tænker jeg også af og til, og uden at det skal lyde selvrosende, at: Hvor var det godt, at jeg gik. Gudskelov, at jeg flyttede mig og ikke stod i vejen for det, der er kommet til os begge, siger Rie Helmer.

Men selv om det skilsmissen er endt med, at Rie Helmer i dag har fundet en god veninde i eks'ens nye kone, og hele den store skilsmisse-familie fungerer, så var det oprindelig en svær beslutning at blive skilt.

- Skilsmisser er hårde. Ikke mindst for børnene, men ved gud også for de voksne. Det er det største ansvar, jeg nogensinde har lagt på mine skuldre, at tage den beslutning at ville skilles. Det er en beslutning, der har defineret enormt meget af mit liv. Og andres. For det handler ikke bare om: Skal jeg springe ud på dybt vand? Jeg tog også andre med, da jeg sprang, siger hun.

Læs mere om: