Lørdag, 2. februar 2013 — af af Lene Rode, SØNDAG, Aller Media

Rushy Rashid: Forældrene arrangerede mine ægteskaber

Rushy Rashid.
Rushy Rashid.
Foto: AOP
Begge arrangerede ægteskaber gik i stykker og i stedet for en pakistansk mand fandt den tidligere tv-vært Rushy Rashid en dansk mand på deres fælles arbejdsplads.

Den tidligere TV-vært Rushy Rashid, der kom til Danmark fra Pakistan i 1977 blev som 20-årig gift. Ikke med en mand hun selv havde fundet, men med en mand, som hendes forældre havde fundet til hende.

- Han kom fra Pakistan og havde en masse fordomme om piger som mig, der var vokset op i Europa. Og ægteskabet fungerede bare ikke. Heldigvis havde jeg nogle støttende forældre, som hjalp mig ud igen, fortæller Rushy Rashid, ifølge ugebladet SØNDAG.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Forældrene fandt derefter ægtemand nummer to til Rushy Rashid, men med samme resultat. Og så prøvede hun at vælge selv. I 1997 troede hun, at hun havde fundet den mand der kunne gøre hende lykkelig.

Hendes forældre havde taget lån i banken for at give deres datter et eventyrbryllup i Pakistan, og familien var på vej fra hele verden.

Aflyste brylluppet

Men Rushy havde en følelse af, at noget ikke var, som det burde være, og efterhånden tegnede der sig et billede af en mand, der var kriminel og på stoffer.

- Vi havde kendt hinanden i et år, og jeg ønskede så inderligt, at det skulle være rigtigt. Men da billedet begyndte at krakelere, anede jeg ikke, hvad jeg skulle gøre, fortæller Rushy Rashid, der sammen med forældrene aflyste brylluppet tre uger inden festen skulle stå.

Endte med sin kollega

Rushys vendepunkt blev en samtale med hendes tre fastre en grådfyldt januardag i Pakistan.

"Hvorfor ikke giftes med en, der passer til dig som person? Hvem kommer og siger tak til dig om ti år, fordi du ikke gjorde det, der var rigtigt for dig?" spurgte de.

Hjemme i Danmark fik Rushy Rashid sit drømmejob som studievært på TV3 nyhederne, og i løbet af de kommende måneder blev Rushy bedre og bedre venner med kollegaen, sportsjournalisten Jens Harder Højbjerg. Så gode venner, at de til sidst blev forelskede.

Efter halvandet års bekendtskab giftede de sig og fik to børn.

- Jeg vil altid været tæt knyttet til mine pakistanske rødder og stærke familiebånd. Men jeg er dansk. Når min søn, Adam på 11 år, bliver spurgt, hvor han kommer fra, svarer han 'Lidt fra Pakistan, lidt fra Nordjylland og mest fra Hvidovre'. Og det er jo meget rammende, siger hun.

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden