Mandag, 20. marts 2023 — af Regitze Ørnstrup Christensen

Sara Bro er blevet modigere med alderen: Der er altid nogen, der synes, du er en idiot

Sara Bro
Sara Bro.
Foto: Lars H. Laursen
Med alderen har Sara Bro lært ikke at lade sig går på af dem, der mener hun er en idiot. De vil nemlig altid være der.

Radioværten Sara Bro har haft en lang karriere på både tv- og i radioen. For et par år tilbage overtog hun posten som ”monopolleder” i ”Sara og Monopolet” på P4, mens hun sammen med Jytte Vikkelsøe også laver podcasten ”Hjerteflimmer for voksne”.

Og når man er et offentligt menneske, skal man relativt ofte stå model til lidt af hvert.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Noget Sara i dén grad har oplevet.

I TV 2 Charlie-programmet ”Deja-vu med Frøkjær”, fortæller radioværten, om en episode, hvor hun havde iført sig en grøn glimmer dragt forud for en snak med Anders Matthesen, der skulle handle om døden. Og det kunne man – ifølge nogle mennesker – altså ikke.

- Det er meget sjældent, mænd bliver skældt ud for, at man ikke tager dem seriøst på grund af tøjet. Det var i samme periode, der var en nyhedsvært, der også fik stor kritik fordi hun havde højhælede sko på, når hun lavede nyheder. Jeg synes, at de dage er slut, siger Sara Bro.

Men hele episoden vækkede også en gejst i hende. Hun kæmper nemlig for, at man kan se ud præcis som man har lyst til, og at man desuden også kan blive taget seriøst ligegyldigt om man kommer i jakkesæt eller joggingtøj.

Og selvom hun i dag er langt mere modig end hun var, så har det taget hende tid. Men hun har også lært det fra en relativt tidlig alder, da hun startede sin karriere på P3.

- Jeg er helt klart blevet modigere med alderen. Og måske har jeg tænkt: Fuck it. Jeg skal bare have det sjovt. Så hvorfor tager jeg ikke bare det tøj på, jeg har lyst til? Jeg tror måske, at mine år på P3 har lært mig, at der altid er nogle, der synes, du er en idiot. Der er altid nogen, der synes alt muligt om dig. Du er simpelthen nødt til at holde op med at tænke på det. Jeg er ikke sat i verden for at sørge for, at alle mennesker skal synes, at jeg er en dejlig person. Det er simpelthen for kedelig en mission, lyder det fra Sara Bro i ”Deja-vu med Frøkjær”.

Saras mission er i dag dog helt klar. Hun ønsker nemlig, at alle skal føle, at de er helt okay, som de er. Og så længe det ikke går ud over andre, skal man have lov til at gøre, præcis hvad man har lyst til.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden