Søndag, 5. december 2010 - af af Liz Rørsig

Sebastian Klein: Da min mor kom op i det røde felt

Sebastian Klein

Sebastian Klein

Foto: Ole Bjørk
Da børneværten var barn blev det sjældent til en tradition jul. Det fik nemlig hans mor i den røde felt.

Sebastian Klein, 38, er her i december hovedpersonen i DR1's julekalender, "Sebastians Jul", hvor han er medhjælper på en gård.

Sebastians egen jul foregår hjemme i huset på Amager, hvor scenen er sat med hustruen Rikke og sønnerne Sylvester, 8, og Christopher, 6, Sebastians far, Jesper Klein, og Sebastians svigermor.

- Vi bliver ikke så mange i år, men kan stadig nå rundt om juletræet. Vi holder en meget hyggelig og traditionel jul. Da jeg var barn, fik jeg ikke den traditionelle julemad, for min mor (Lykke Nielsen red.) kunne ikke lide and. Hun lavede en masse andet lækkert, såsom laks, jomfruhummer eller anden fisk. Hun prøvede to gange at lave and. Den ene gang var fryseren ikke blevet tændt, og ænderne var rådne juleaften. Min mor kom op i det røde felt og sendte min far i byen for at lede efter mad. På SAS Royal Hotel lykkedes det ham at få et par tørre flæskestege, som vi kunne spise. Så måtte vi det, og min mor var tosset, for hendes jul var ødelagt, mindes Sebastian.

Fik lov til at pynte juletræet
- Min mor stod som nævnt for julemaden, og hun kunne blive sindssygt stresset over det. Min far skulle skaffe juletræet, og meningen var, at vi skulle pynte det sammen, men hurtigt blev det til, at jeg godt måtte pynte det selv. Jeg genbrugte den gamle julepynt, og alle sagde: "Nej, hvor er det flot", og det har sikkert set forfærdeligt ud. Jeg var helt oppe at køre juleaften. Det var så spændende.

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden