28. jun. 2015
Af af Lisbeth Grube

Sisse Fisker gav syge børn en sjov oplevelse

Siosse Fisker hyggede sig blandt de mange glade børn.
Siosse Fisker hyggede sig blandt de mange glade børn.
Foto: Birger Storm
Sisse Fisker havde med sin forening SMILfonden sørget for havnerundfart, sang og masser af iskager.

Fra Islands Brygge i København havde TV-værten med sin forening SMILfonden arrangeret en havnerundfart for 50 syge børn og deres familier.

Sommervejret viste tænder med blæst og byger, men i den overdækkede havnebåd var der lunt og rart.

SMILfondens mål er at glæde syge børn, og efter to fester på Rigshospitalet havde Sisse Fisker lyst til at give børnene en sjov oplevelse uden for hospitalets tykke mure.

Og det fik de.

Mens København vuggende gled forbi, blev der serveret is og lækkerier i lange baner.

Alberte sang for

Undervejs steg sangerinden Alberte Winding på, og fra dækket fik hun hele børneflokken og deres forældre til at skråle med på sange som ”Bim Bam Busse” og ”Tju bang chokolademand”.

Den festlige havnebåd fik vink fra turisterne ved Den Lille Havfrue, og så gik turen ellers tilbage til Bryggen.

Her stod de velkendte figurer Tom & Jerry klar med knus og gaver, før små og store frit kunne forsyne sig hos en pølsevogn.

Sisse Fisker bliver rørt

Børnene var lutter smil – og det samme var Sisse Fisker.

– Jeg bliver altid så rørt, når jeg ser børnene ha' det sjovt og snakke om is, musik og Tom & Jerry og helt tydeligt glemme sygdom for en stund. Selv om det kræver meget tid at arrangere fester for SMILfonden, får jeg altid energi til mere, når vi holder fest for børnene. Nogen af dem har været indlagt halvdelen af deres liv på grund af dårlig lever, nyrelidelser eller andre kroniske sygdomme. De fortjener i den grad en opmuntring, sagde Sisse Fisker til BILLED-BLADET.

Overvældet møde med børnene

Hun fortæller, at hun altid bliver overvældet over al den kærlighed, hun selv bliver overdænget med.

– Det her betyder virkelig meget for mig, og jeg får heldigvis masser af opbakning. Vi fortsætter arbejdet, og planen er at holde tre-fire arrangementer om året for de dejlige børn, siger Sisse Fisker.

https://imgix.billedbladet.dk/smil_21.jpg
Alberte Winding var et hit hos børnene, da hun steg på havnerundfarten med Andreas Fuglebæk, musikermanden, som hun for nylig er blevet gift med.
Foto: Birger Storm

Læs mere om: