5. aug. 2018
Af af Lisbeth Grube

Sisse Fisker: Jeg savner ikke at lave TV

Sisse Fisker
Sisse Fisker
Foto: Birger Storm / BILLED-BLADET
Den ellers så populære TV-vært har det fantastisk med sit nye arbejdsliv
Sisse Fisker har siden i vinter haft orlov fra TV. Efter at have været på farten med rejse- og sommerprogrammer, senest ”Vores ukendte Danmark”, traf Sisse et afgørende valg: At holde TV-fri og i stedet kaste sig over arbejdet med SMILfonden, som hun stiftede for fire år siden for at give syge børn et frirum.

Min motivation var væk

– Jeg kunne simpelthen mærke, at min motivation for at lave TV var væk. Det har været virkelig sjovt at lave de forskellige programmer, men det kræver meget tid at lave fjernsyn. Når jeg var to måneder rundt i Danmark, var jeg væk fra børnene og Sune. Sådan havde det været flere år i træk, og samtidig begyndte SMILfonden at fylde mere og mere. Da jeg mærkede efter, var jeg ikke i tvivl. Hvilke mails svarer jeg først på, og hvilke opkald tager jeg først? Alle dem, der handler om SMILfonden, smiler Sisse.

Sommerlejr for syge børn

Ideen til foreningen opstod, fordi hendes to sønner som helt små blev opereret for lyskebrok, og Sisse havde lyst til at give noget retur. I begyndelsen var det en enkelt fest for syge børn på Rigshospitalet, men siden har projektet fået vokseværk. I dag er det en forening med fire ansatte, 60 frivillige, mange samarbejdspartnere, og 20 børneafdelinger, som Sisse har kontakt til. – Det er blevet et arbejde for mig. Jeg er nu ansat på deltid, og hvis det skal vokse sig større, kræver det, at jeg er der, siger Sisse om sit hjertebarn. Hun har netop for første gang holdt en sommerlejr for syge børn og deres familier, og den var fyldt med magiske øjeblikke.

Aldrig sige aldrig

Sisse har planer om flere sommerlejre, hun drømmer om at skaffe penge til et ”Smilets hus” til rekreation ved Vesterhavet og et kreativt værksted på Rigshospitalet. Af samme årsag har hun ikke planer om at vende tilbage til skærmen. Så klar er meldingen fra Sisse, der har været populær TV-vært næsten halvdelen af sit liv. – Jeg savner ikke at lave TV. Jeg har lavet så meget fjernsyn, og det er der mange andre, der kan. Der er ikke andre, som kan det her! Jeg er blevet spurgt af ”Go’ Morgen Danmark”, ”Aftenshowet” og DR om flere forskellige ting, men jeg kan bare mærke, at det skal jeg ikke. Selvfølgelig skal jeg aldrig sige aldrig, så måske om nogle år, når SMILfonden kører så godt, at den næsten kan klare sig selv.

Læs mere om: