Sofie Gråbøl om kemoterapi: Det var frygteligt

Sofie Gråbøl.

Sofie Gråbøl.

Foto: AOP
Skuespilleren fortæller, hvordan brystkræftdiagnosen og behandlingen har ændret hende.

Snart skal Sofie Gråbøl stå på scenen i Skotland som dronning Margrete i ”James III: The True Mirror”, og i den forbindelse har hun stillet op til interview i avisen Sunday Herald.

Her fortæller skuespilleren, der blev meget populær i Storbritannien efter visningen af ”Forbrydelsen” på britisk TV, om den svære tid med brystkræft og kemobehandling.

- Det er kemobehandlingen, der gør dig syg. Jeg mærkede ikke kræften, fortæller Sofie Gråbøl blandt andet.

- Jeg afsluttede kemobehandlingen for et år siden. Alt mit hår kom ud, mine øjenbryn og så videre. Det var frygteligt, tilføjer hun.

Et helt andet perspektiv

Sygdommen gav Sofie Gråbøl modet til at hive teltpælene op og sige ja til job i udlandet.

- Det sætter hele dit liv i et helt andet perspektiv. Og lige bagefter rejste jeg til Storbritannien for at arbejde, og det har jeg aldrig gjort før. Jeg har aldrig været væk fra Danmark i så lang tid, så disse år handler i høj grad for mig om også at redefinere mig selv, siger Sofie Gråbøl blandt andet til avisen.

Den 10. august er der premiere på forestillingen ”James III: The True Mirror” i Glasgow, hvor Sofie Gråbøl spiller dronning Margrete af Skotland – en dansk prinsesse, der i 1400-tallet giftede sig med kong Jacob III af Skotland.

Forestillingen spiller i Glasgow frem til den 22. august, og derefter skal Sofie Gråbøl til National Theatre i London, hvor hun er på scenen fra den 19. september til den 29. oktober.

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden