13. aug. 2014
Af Malan Joensen

Steen Ankerdal er død

Sportsjournalist-legenden fik konstateret tarmkræft i 2009.

Et af dansk sportsjournalistiks helt store navne, Steen Ankerdal, er død, 66 år.

Det skriver Ekstra Bladet.

Steen Ankerdal fik konstateret tarmkræft i 2009 og tabte 20 kilo i løbet af kort tid.

I forbindelse med Knæk Cancer-ugen på TV 2 sidste efterår udtalte sønnen Morten Ankerdal, der er gået i faderens fodspor som sportsjournalist, sig om faderens sygdom:

- Jeg bliver ked af det, hver gang jeg tænker på min fars sygdom. Og han bliver aldrig rigtig kræftfri. Og det er selvfølgelig noget, der påvirker mig meget. Jeg kommer også til at tænke på mine egne børn, for alle kan blive ramt.

Var med til at starte TV 2

Steen Ankerdal var med til at starte TV 2 tilbage i 1988, hvor han arbejdede som sportsjournalist frem til 1994, hvorefter han skiftede til en stilling som sportschef på Ekstra Bladet.

Inden Steen Ankerdal kom til TV 2 arbejdede han blandt andet på Berlingske Tidende, BILLED-BLADET og Det Fri Aktuelt.

I 1998 sagde han farvel til Ekstra Bladet og startede som sportschef på Berlingske Tidende. Efter et par år på Berlingske Tidende arbejdede han blandt andet freelance, som morgenvært og på Gladsaxe Bladet.

Steen Ankerdal var også formand for Danske Sportsjournalister ad flere omgange i 1990’erne og 2000’erne, og hans efterfølger på posten, Andreas Kraul fra DR, udtaler til Ekstra Bladet:

- Steen kæmpede en lang og tapper kamp mod kræften. Det er med stor sorg og en klump i halsen, vi har modtaget meddelelsen om Steen Ankerdals død. Steen har betydet rigtig meget for sportsjournalistikken. Han var et forbillede og kæmpede altid for det, han troede på.

Læs mere om: