29. maj. 2014
Af af Annelise Weimann

Stéphanie Surrugue om sit ridderkors: Ovenud lykkelig

Journalist, TV-vært og forfatter Stéphanie Surrugue.
Journalist, TV-vært og forfatter Stéphanie Surrugue.
Foto: AOP
Prins Henrik har udnævnt TV2’s Stéphanie Surrugue til Ridder af Dannebrog - her fortæller hun om den store dag.

- Jeg fik en invitation til en privat audiens hos prins Henrik på Fredensborg og anede ikke, hvad det var. Derfor ringede jeg på forhånd og spurgte om det var i anledning af Prinsgemalens 80 års fødselsdag, og om jeg skulle have en gave med. Det skulle jeg ikke, fik jeg at vide, jeg skulle blot møde op kl 10. Jeg tog en knaldblå kjole på, for jeg ved, prins Henrik er glad for farver.

37-årige Stéphanie Surrugue ler hjerteligt. Ude på køkkenbordet ligger en flot æske med Ridderkorset, og hun kan slet ikke få øjnene fra det. For det, Stéphanie troede blot skulle være en kop formiddagskaffe sammen med prinsgemalen, udviklede sig lynhurtigt til noget helt andet.

- Vi var fem til stede, der blev stillet op på en række, og jeg tænkte: Hvad sker her? Så kom prinsgemalen ind, glad og veloplagt, og begyndte at fæstne et ridderkors på hver af os. Næsten al blodet forsvandt fra min hjerne, og jeg kan slet ikke huske, hvad der blev sagt. Det eneste, jeg husker, er, at prins Henrik sagde til lykke, og da hans sekretær bagefter gjorde det samme, svarede jeg med et ”Til lykke” til ham. Så forvirret var jeg.

Stéphanie Surrugue er ovenud lykkelig for Ridderkorset, som kun siden 1951 er blevet givet til kvinder. Men hun er næsten lige så glad for de ord, prins Henrik bagefter sagde til hende.

– Han fortalte, at han sætter stor pris på ”Kulturen på News”, det glædede mig rigtig meget, siger Stephanie, der selv er redaktionschef og vært på programmet.

Stéphanie Surrugue står bag bogen "Enegænger - portræt af en prins" om prins Henrik fra 2010.

Læs mere om: