11. jun. 2021
Af Niels Burgos

Stor ændring på slottet fra Den store bagedyst

Clausholm Slot
Clausholm Slot
Foto: Niels Aage Skovbo, Bjerne Bergius Hermansen/TV 2
Det smukke Clausholm Slot, der kendes fra Den store bagedyst, har fået ny ejer.

Clausholm Slot ved Randers er et af Danmarks mest kendte slotte. Den smukke, hvide hovedbygning har kunnet ses af millioner af tv-seere, hver gang der blev sendt et afsnit af "Den store bagedyst". Det er nemlig i slottets park, at de hvide bagedyst-telte har været opstillet - og i hvert af de 16 programmer har vi set smukke luftbilleder af det gamle slot.

31-årig godsejer

Sådan bliver det formentlig også fremover - men noget er anderledes. Slottets hidtidige ejer, kammerherre Kim A. Berner, har solgt slottet - men det bliver i familien. Køberen er Kim A. Berners søn, Christian A. Berner, der nu kan kalde sig godsejer - og bliver sjette generation af familien, der ejer slottet.

Den 31-årige søn har været godsforvalter for Clausholm Gods siden februar 2020, men overtager nu altså også ejerskabet. Han er uddannet ved Copenhagen Business School og har tidligere været en del af ledelsen i Kopenhagen Fur. Det skriver slottet i en pressemeddelse.

Tilbage til 1100-tallet

Ifølge Clausholm Slots egen hjemmeside kan de tidligste bygningsrester af slottet dateres helt tilbage til 1100-tallet.Siden har slottet skiftet ejere, hvor Valdemar Atterdag for eksempel erobrede det i 1300-tallet.

Det nuværende slot stammer fra 1699.

For nogle år siden inviterede den tidligere ejer, Kim A. Berner, BILLED-BLADET indenfor - og i gallerier herunde kan du komme på rundtur i de smukke gemakker, som altså nu har fået ny ejer

GALLERI: Indenfor på Clausholm slot

Læs mere om: