2. jun. 2021
Af Christinna Braun

Stor overraskelse: Lars Mikkelsen med i ny Riget-serie

Skuespiller-brødrene Mads og Lars Mikkelsen. 
Skuespiller-brødrene Mads og Lars Mikkelsen.
Foto: Lars H. Laursen
Når Lars von Triers tredje sæson af kultserien ”Riget” ruller over skærmen, er det med Lars Mikkelsen på rollelisten.

Så er der godt nyt til fans af Lars von Triers krøllede og uhyggelige univers ”Riget”. Kultserien vender tilbage med en tredje sæson, og denne gang får vi fornøjelsen af stjerneskuespilleren Lars Mikkelsen.

Den 57-årige skuespiller ses som den yderst konfliktsky administrerende overlæge Pontoppidan, men ellers er der ikke yderligere introduktion til Mikkelsens rolle i ”Riget”. Sådan beskrives i pressemeddelelsen om den nye serie.

Blandt de øvrige medvirkende kan findes Nikolaj Lie Kaas, Bodil Jørgensen, Ghita Nørby, Nicolas Bro, Søren Pilmark og Peter Mygind.

Den nye sæson hedder ”RIGET EXODUS” og afslutter serien, som havde premiere i 1994. I pressemeddelelsen beskrives, hvad vi kan glæde os til, når tredje sæson ruller over skærmen:

Stærkt påvirket af spøgelses-tv-serien RIGET søger søvngængeren Karen svar på seriens uafklarede spørgsmål, for at redde hospitalet fra undergang. Karen går en aften i søvne og ender på mystisk vis foran Rigshospitalet. Porten til RIGET er begyndt at åbne sig på ny.

Med RIGET EXODUS fortsætter og afslutter Lars von Trier sin internationalt berømmede kultserie-klassiker fra 90’erne: Spøgelseshistorien om hospitalet ved blegedammene, hvor det onde har vundet fodfæste og lægevidenskaben har sin daglige kamp med sig selv, med svenskerne og det overnaturlige og uforklarlige i en blanding af gys og gru og grin.

”RIGET EXEDUS” optages frem til sommer og har forventet premiere på Viaplay i løbet af 2022. Efter en kort periode vil den også have tv-premiere på DR.

https://imgix.billedbladet.dk/riget_exodus_zentropa_fotokredit_henrik_ohsten_09669_2_1.jpg
Lars Mikkelsen i "Riget".
Foto: Henrik Ohsten

Læs mere om: