Sundhedseksperten Christian Bitz: Mit eget liv er heller ikke perfekt

Christian Bitz

Christian Bitz

Foto: Birger Storm
Selv for en sundhedsekspert som Christian Bitz kan der være dage, hvor han skal hive sig selv op for at komme af sted til træning.

For mange år siden, da Christian Bitz arbejdede som model, kammede det over med sundheden, og han blev periodisk fanatisk.

Det fortæller han nu til FEMINA.

Læs på femina.dk: For Christian Bitz er den perfekte kvinde én, der tør være ærlig over for sig selv

- Jeg er vokset op i en ganske almindelig familie, hvor vi havde et ganske naturligt forhold til mad – men efter gymnasiet, da jeg startede min modelkarriere, havde jeg svært ved at styre det naturligt sunde forhold til kost og motion. Det blev en meget kosmetisk ting. Jeg skulle både være slank og stærk, og jeg fik dårlig samvittighed gang på gang ved selv den mindste udskejelse. På trods af at jeg faktisk trænede rigtig meget og spiste efter bogen, fortæller han.

Nydelsen er også vigtig for sundheden, lyder det fra sundhedseksperten. Læs hvorfor på femina.dk

Et liv uden dårlig samvittighed

Interessen for sundhed i forbindelse med modelkarrieren blev også hans vej ind i ernæringsbranchen.

- Jeg føler ikke, at jeg nogensinde har været fanatisk ernæringsekspert eller typen, der prædiker. Men med årene har jeg også fået mere erfaring, og her er jeg også kommet til den erkendelse, at mit eget liv heller ikke er perfekt. Der er dage, hvor jeg kan have svært ved at hive mig selv op til at komme af sted til træning, og dage, hvor der ryger lidt for meget vin ned. Men jeg tror, det er vigtigt, at jeg er ærlig omkring, at jeg ikke er perfekt. I stedet for at folk ser mig som en sundhedsguru, der ikke sætter en klidkiks forkert, vil jeg gerne hives ned fra piedestalen og bare være ærlig. Hvis jeg tør indrømme, at jeg ikke altid lever sundhedsmæssigt korrekt, kan det være, der også er andre, der tør. På den måde kan vi sammen stræbe efter et bedre liv uden dårlig samvittighed, siger Christian Bitz til FEMINA.

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden