13. nov. 2015
Af af Henrik Salling

Susse Wold fejrede AIDS-Fondet

Susse Wold.
Susse Wold.
Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET
I 30 år har AIDS-Fondet kæmpet for at oplyse og behandle folk med hiv og AIDS, og i næsten ligeså mange år har Susse Wold været med.

Udsigten fra 23. etage var fantastisk, da AIDS-Fondet kunne fejre organisationens 30-års fødselsdag i Sky Bar på hotel Bella Sky i Ørestaden.

Desværre er udsigten til en vaccination for sygdommen ikke lige om hjørnet, og det er derfor stadig vigtigt at kæmpe for de mennesker verden over, som af den ene eller anden grund bliver ramt af sygdommen.

Susse Wold har siden 1986 været præsident for AIDS-Fondet, og hun benyttede i sin tale lejligheden til at rose fonden for det store arbejde.

- Da jeg i sin tid blev spurgt om jeg ville være fondens ansigt udadtil, mente folk, at ikke var noget for sådan en pæn pige som mig, og at det kunne skade min karriere, fortalte Susse, som heldigvis ikke lod sig kue.

Susse Wold føler sig som en frihedskæmper

- Jeg føler mig som en frihedskæmper i kampen mog AIDS, og jeg holder først op, når krigen er forbi.

De mange gæster hyggede sig i nogle timer og blev musikalsk underholdt af sangerinden Szhirley, som sang to sange, mens solen gik ned over Amager.

En arv på en million kroner i 1985 blev starten på AIDS-Fondet. De sidste 30 år har fondet uddelt op mod 100 million kroner til forskning, information og patientstøtte.

Det er i øvrigt prinsesse Marie, der er protektor for AIDS-Fondet.

Læs mere om: